Για μεγάλο διάστημα από τη δεκαετία του 1990 ως και πιο πρόσφατα χρόνια, δεν γινόταν εύκολα γάμος στη χώρα μας στον οποίον να μην παιζόταν το "Litanie Des Saints" του Dr. John -ένα τραγούδι από τον δίσκο του 1992 Goin' Back Τo New Orleans, το οποίο αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό μέσω μιας διαφήμισης. Μπορείτε να το θυμηθείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. 

Πίσω από το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Dr. John, βρισκόταν ο Malcolm Rebennack, ένας μουσικός γέννημα-θρέμμα της Νέας Ορλεάνης, ο οποίος χάραξε μια δική του μουσική πορεία ξεκινώντας από το δισκοπωλείο του πατέρα του, για να γίνει στη συνέχεια θρύλος για την περιοχή. Η ικανότητά του να μεταπηδά από το rhythm 'n' blues στο funk και στο rock υπήρξε μνημειώδης και για ένα διάστημα άγγιξε τα μαζικά ακροατήρια, όταν το άλμπουμ του 1973 In The Right Place έφτασε στο #24 των εθνικών charts στις Η.Π.Α.

Ο Dr. John δεν σταμάτησε πάντως ποτέ να φτιάχνει αξιόλογους δίσκους, αν και στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε πολύ λόγω της εξάρτησής του από την ηρωίνη. Στην τρέχουσα μάλιστα δεκαετία συνάντησε και πάλι μεγάλη επιτυχία, όταν το άλμπουμ Locked Down (2012) τον έφερε στο #33 των Η.Π.Α. και του απέφερε και Grammy.

Ήδη από το 2017 φαινόταν ότι η υγεία του Dr. John δεν πήγαινε πολύ καλά, καθώς είχε τότε αναγκαστεί να ακυρώσει συναυλίες. Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, πέθανε χθες στη Νέα Ορλεάνη, από καρδιακή προσβολή. Ήταν 77 χρονών.

{youtube}r9G_yUy0q1A{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured