φωτογραφία: David Bailey

Οι επιτόπιες ηχογραφήσεις με διάφορα κελαηδήματα πουλιών έχουν μακρά ιστορία, η οποία πάει πίσω ως τη δεκαετία του 1930 και τις πρωτοπόρες προσπάθειες του καθηγητή Oscar Heinroth. 

Τέτοιες ηχογραφήσεις, ωστόσο, αν και πέρασαν κατά καιρούς στη δισκογραφία, θεωρούνταν πάντοτε ως «ειδικές» και σίγουρα αντι-εμπορικές, μη συγκινώντας το ευρύ κοινό. 

Να όμως που τα πράγματα αλλάζουν στον 21ό αιώνα, απηχώντας ίσως την ευρύτερη ανησυχία της Δυτικής κοινής γνώμης για την καταστροφή του περιβάλλοντος και το μέλλον του πλανήτη μας. 

Την κατάσταση διέγνωσε σωστά στη Βρετανία η Royal Society for the Protection of Birds, η οποία και αποφάσισε έτσι να κυκλοφορήσει στα φυσικά και ψηφιακά δισκοπωλεία ένα single ονόματι "Let Nature Sing", το οποίο απαρτίζεται μόνο από κελαηδήματα, φιλοξενώντας 25 συνολικά είδη πτηνών -μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. 

Η προσπάθεια φιλοδόξησε να ευαισθητοποιήσει το μουσικόφιλο κοινό για τα είδη πουλιών που απειλούνται με εξαφάνιση. Και όχι μόνο δικαιώθηκε, αλλά έγραψε και ιστορία, καθώς το "Let Nature Sing" έφτασε στο #11 των βρετανικών charts, συναγωνιζόμενο ονόματα σαν τον Stormzy, τη Billie Eilish και τον Lil Nas X. 

«Χιλιάδες άνθρωποι αγόρασαν ή πλήρωσαν για το streaming του κομματιού μας», επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της Royal Society for the Protection of Birds, Martin Harper, θεωρώντας ότι «στάλθηκε ένα δυνατό μήνυμα. Ναι, η φύση είναι υπέροχη, αλλά αντιμετωπίζει πρόβλημα. Δεν είναι όμως πολύ αργά».

{youtube}Ge-cYtK8QwI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured