news.team

Υπό τον τίτλο Athens Music Week θα διεξαχθεί στην Αθήνα η 1η Διεθνής Συνάντηση για τη Μουσική Βιομηχανία, βάζοντας την πρωτεύουσα της χώρας μας σε παγκόσμια τροχιά. 

Η μουσική αυτή εβδομάδα θα αρθρωθεί σε 4 αλληλένδετες ενότητες (Music & the City, Athens Music Convention, Athens Music Walk, Music Innovation Hub) και θα διεξαχθεί με είσοδο ελεύθερη σε πάνω από 30 σημεία στο κέντρο της πόλης, φιλοδοξώντας να παρουσιάσει περισσότερες από 100 δράσεις, χωρισμένες σε ομιλίες, εργαστήρια, παρουσιάσεις, meetings, showcases και βεβαίως συναυλίες. Πίσω από την οργάνωση του νέου θεσμού βρίσκονται η ΑΜΚΕ ΜΕΣΟ (Εθνικός Συντονιστής του Ελληνικού δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής), ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το JUMP - The European Music Market Accelerator, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη.

Στη διάρκεια της Athens Music Week, αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα 30 ειδικοί της μουσικής βιομηχανίας από το εξωτερικό, προκειμένου να συναντηθούν με 80 Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά και επαγγελματίες του χώρου (στελέχη της δισκογραφίας, PR experts, δημοσιογράφους, managers, marketeers, δικηγόρους, εκπαιδευτικούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, του τουρισμού και του πολιτισμού). Στόχος η δικτύωση και η ανταλλαγή τεχνογωνίας, ώστε να ενδυναμωθεί ο κλάδος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να προωθηθεί η Αθήνα ως τουριστικός προσδιορισμός και σε μουσικό επίπεδο. 

Οι συζητήσεις θα περιστραφούν γύρω από ζητήματα μάρκετινγκ, επικοινωνίας, εκπαιδευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης, προώθησης καλλιτεχνών στο εξωτερικό, οργάνωσης εκδηλώσεων, μουσικής παραγωγής, αξιοποίησης ψηφιακών μέσων και εφαρμογών, διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας, δισκογραφίας, ασφάλειας, μετάκλησης και διαχείρισης καλλιτεχνών, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, ενώ θα θίξουν και τους τρόπους με τους οποίους η Μουσική μπορεί να ενισχύσει την τοπική οικονομία και τον τουρισμό. 

Τα σημεία που θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις του Athens Music Convention (18-19/06), Music Innovation Hub (18-19/06) και Music & the City (17-23/06) είναι: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Gazarte, Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, Impact Hub Athens, Romantso, (ex) Bar Guru bar, Στοά Εμπόρων, Εθνικός Κήπος, Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, Πλατεία Θεάτρου, Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων – Πάρκο Ελευθερίας, Rudu Bar, Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων. Το Athens Music Walk (21-23/06) περιλαμβάνει και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. 

Τα εργαστήρια (workshops), οι συζητήσεις και οι παρουσιάσεις θα γίνονται στα αγγλικά ή στα ελληνικά χωρίς μετάφραση. Για την παρακολούθηση των workshops θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με προεγγραφή. 

Καθώς το πρόγραμμα ανανεώνεται διαρκώς, μπορείτε να ενημερώνεστε από την επίσημη ιστοσελίδα (https://athensmusicweek.gr/) και τα social media. Στη σελίδα βρίσκεται και το πρόγραμμα της εβδομάδας, αναλυτικά.

{youtube}BCjCgn3PKMQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured