news.team

To "Sex" περίμενε ο Παναγιώτης Λουκάς (δείτε εδώ) να γίνει βιντεοκλίπ από τους Rammstein, ώστε να συνεχιστεί το promo για τον νέο τους δίσκο Rammstein (Γερμανία #1, Βρετανία #3, Αυστραλία #5, Γαλλία #1, Καναδάς #5, Ιαπωνία #39, Ελλάδα #27), όμως τελικά προέκυψε ..."Ausländer"!

Πάντως, οι Γερμανοί τηρούν μια χαρά την παράδοση που τους θέλει να γυρίζουν προβοκατόρικα, άκρως ξεχωριστά κλιπ: αυτή είναι και η περίπτωση του "Ausländer", αφού -όπως μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης- ο σκηνοθέτης Jörn Heitmann απεικονίζει το γκρουπ να φτάνει με πλαστική βάρκα σε μια άγνωστη φυλή κάπου στην Αφρική, η οποία τους καλοδέχεται. 

Αν και το γκρουπ δεν έκανε κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο σχετικά με το νέο βιντεοκλίπ, είναι δύσκολο να μη φτάσεις στο συμπέρασμα ότι αναφέρονται στους Ευρωπαίους εξερευνητές και ιεραποστόλους του 19ου και πρώιμου 20ου αιώνα, τα θαυμαστά ταξίδια των οποίων λειτούργησαν ως πρελούδιο για την αποικιοκρατία. Στην οποία μετείχε βέβαια και η Γερμανία, τότε που ήταν ακόμα Αυτοκρατορία, σε ένα μάλλον ξεχασμένο ιστορικό επεισόδιο, που όμως έχει αφήσει τα ίχνη του τόσο στην Αφρική, όσο και σε κάποια νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού.

{youtube}pat2c33sbog{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured