news.team

φωτογραφία: Jake Chessum

Η αίγλη των Strokes παραμένει μεγάλη για όσους διαμόρφωσαν τα εναλλακτικά rock γούστα τους στις αρχές της νέας χιλιετηρίδας, έστω κι αν το νεοϋορκέζικο γκρουπ δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει σε αντίκτυπο το ντεμπούτο Is This It? του 2001 (Η.Π.Α. #33, Βρετανία #2, Αυστραλία #5, Γαλλία #19, Καναδάς #50, Γερμανία #28).

Βαθμιαία μέσα στα χρόνια, μάλιστα, άρχισαν να βαραίνουν περισσότερο οι σόλο αναζητήσεις των μελών. Και έτσι, σόλο, επιστρέφουν τώρα στο προσκήνιο τα βασικότερα αυτών: ο κιθαρίστας Albert Hammond Jr. δίνει στη δημοσιότητα ένα βιντεοκλίπ για το ολοκαίνουριο "More Than Life", στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Αμερικανός ηθοποιός Jason Ritter, ενώ ο τραγουδιστής Julian Casablancas επαναφέρει τους Voidz, για ένα νέο τραγούδι ονόματι "The Eternal Tao". Μπορείτε να τα ακούσετε αμφότερα στους συνδέσμους παρακάτω, σε διαδοχική σειρά. 

{youtube}1diWKZWnweE{/youtube}

Η επάνοδός τους εκπλήσσει αρκετά, με δεδομένο ότι ήταν μόλις πριν έναν χρόνο-και-κάτι που κυκλοφόρησαν νέο υλικό: ο μεν Hammond το άλμπουμ Francis Trouble (Η.Π.Α. #206), οι δε Voidz τον δίσκο Virtue (Η.Π.Α. #151). Εκπλήσσει όμως και για τον επιπλέον λόγο ότι φέτος είναι τα 20 χρόνια από την ίδρυση των Strokes, για τα οποία έχουν τάξει στους fans μια «παγκόσμια επάνοδο». Ήδη μάλιστα έχουν ανακοινώσει καλοκαιρινές εμφανίσεις, ενώ ξέρουμε ότι υπάρχει και καινούρια δουλειά στα σκαριά, η οποία φτιάχνεται ήδη από το 2016.

Απομένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Ο μεν Hammond έκανε δηλώσεις για το "More To Life", χωρίς όμως να διασαφηνίσει αν το κομμάτι προλογίζει κάποιο καινούριο σόλο άλμπουμ. O δε Casablancas κέρδισε περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας ότι την παραγωγή στο "Eternal Tao" έκανε ο συζητημένος Καναδός τραγουδοποιός Mac DeMarco, μαζί με τον Kirin J. Callinan. Ούτε από την πλευρά των Voidz αποσαφηνίστηκε ωστόσο αν το τραγούδι αποτελεί πρώτη «γεύση» νέου δίσκου ή πρόκειται απλά για ενισχυτικό των επικείμενων συναυλιών τους σε Η.Π.Α. και Ευρώπη.

{youtube}B1Ivofc20x0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured