news.team

Είναι αλήθεια ότι έχουμε καιρό να την ακούσουμε την Patti Smith, δισκογραφικά μιλώντας: τελευταίο της μέχρι σήμερα άλμπουμ ήταν το Banga του 2012 (Η.Π.Α. #57, Βρετανία #47, Αυστραλία #50, Γαλλία #10, Γερμανία #19), ενώ ήταν 2016 όταν την είδαμε τελευταία φορά στην Αθήνα, σε 2 καταπληκτικές συναυλίες -μπορείτε να θυμηθείτε τι έγραψε τότε στις σελίδες μας ο Δημήτρης Μεντές, πατώντας εδώ.

Τώρα, λοιπόν, τη βρίσκουμε να επιστρέφει με ένα ολοκαίνουριο τραγούδι, με τίτλο "Ivry": είναι μια συνεργασία με τους Soundwalk Collective και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. 

Το "Ivry", ωστόσο, δεν προλογίζει κάτι νέο για την αγαπημένη Αμερικανίδα δημιουργό. Αντιθέτως, είναι εδώ καλεσμένη των Soundwalk Collective, με το τραγούδι να λειτουργεί ως promo για το νέο τους άλμπουμ The Peyote Dance, το οποίο κυκλοφορεί την Παρασκευή 31 Μαΐου από τη Bella Union.

Στη δισκογραφία της νεοϋορκέζικης κολεκτίβας το Peyote Dance διαδέχεται το περσινό άλμπουμ Death Must Die. Είναι δε μια δουλειά εμπνευσμένη από τους στίχους του Antonin Artaud, κάτι που έδωσε στο γκρουπ και την ιδέα να καλέσει την Patti Smith στο "Ivry", ξέροντας ότι κι εκείνη αγαπάει ιδιαιτέρως τον Γάλλο ποιητή. «Τι δύναμη έχει», σχολίασε η Αμερικανίδα τραγουδοποιός, «πόσο θαυμάζω τη θέληση αυτού του ανθρώπου και την ενέργειά του».

{youtube}trTsGjYFsKg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured