φωτογραφία: Martin Philbey

Οι Mars Volta υπήρξαν ανάμεσα στις πιο μεγάλες νέες «δυνάμεις» του rock που δεν ακολούθησαν το indie ρεύμα κατά τα '00s, καταφέρνοντας να φέρουν έναν βασικά νεο-progressive ήχο ως το top-5 των Ηνωμένων Πολιτειών, κόντρα σε ό,τι θα προέβλεπαν πολλοί για την εποχή. 

Το 2012, ωστόσο, το άλμπουμ Noctourniquet (Η.Π.Α. #15, Βρετανία #51, Αυστραλία #18, Γαλλία #130, Καναδάς #44, Γερμανία #58, Ιαπωνία #32) έγινε αιτία να αποκαλυφθεί το κακό κλίμα που υπήρχε στα εσωτερικά τους μεταξύ του τραγουδιστή Cedric Bixler Zavala και του κιθαρίστα και βασικού συνθέτη Omar Rodriguez-Lopez (διαβάστε τι είχε γράψει τότε για τον δίσκο στις σελίδες μας ο Άγγελος Γεωργιόπουλος, πατώντας εδώ). Το ρήγμα δεν γεφυρώθηκε και οι Mars Volta ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους το 2013. 

Το 2014 φαίνεται πως επήλθε ειρήνη μεταξύ τους και κάποιες δηλώσεις του 2016 άρχισαν να δείχνουν προς επανένωση. Ωστόσο ο καιρός πέρασε δίχως κάτι το νεότερο, καθώς επικεντρώθηκαν στο reunion των ιστορικών At The Drive-In. Μέχρι το προχθεσινό Σάββατο, όταν σημειώθηκαν εξελίξεις στο Twitter. 

Ένας fan της μπάντας ονόματι Lucas Cardoso έστειλε δηλαδή ένα tweet στον λογαριασμό του Cedric Bixler Zavala, λέγοντάς του ότι δεν έχει πάψει να ονειρεύεται ένα νέο κεφάλαιο Mars Volta. Και ο Bixler Zavala του απάντησε «It's happening», με την είδηση να κάνει πλέον τον γύρο του μουσικού κόσμου. 

{youtube}VUBQLnEGHNk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured