Ιδιοκτήτρια του Double R Diner στο Twin Peaks, η Norma Jennings είχε τα δικά της θέματα να λύσει, όσο η πόλη και το FBI αναζητούσαν τι μπορεί να συνέβη στη Laura Palmer. Κάτι που δεν την εμπόδισε ωστόσο να γίνει ένας ιδιαίτερα αγαπητός χαρακτήρας στους fans της θρυλικής (πλέον) τηλεοπτικής σειράς του David Lynch.

Ο ρόλος έφερε μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην Αμερικανίδα ηθοποιό Peggy Lipton, η οποία ήταν ήδη 44 ετών όταν ανέλαβε να παίξει τη Norma Jennings, έχοντας ήδη γίνει γνωστή το διάστημα 1968-1973 από την τηλεοπτική σειρά The Mod Squad. Παρότι μάλιστα πάλευε ήδη από το 2004 με τον καρκίνο, δέχτηκε την πρόταση του Lynch να ξαναπαίξει την Jennings το 2017, στη νέα σαιζόν του Twin Peaks. Πριν λίγες ημέρες, ωστόσο, η μάχη χάθηκε και η Lipton πέθανε στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 72 ετών.

Το 1974 η Lipton παντρεύτηκε με τον περίφημο παραγωγό Quincy Jones, με τον οποίον κι απόκτησε 2 κόρες -σήμερα είναι κι εκείνες ηθοποιοί. Το ζευγάρι χώρισε το 1986 και πήρε οριστικό διαζύγιο το 1990. Κάτι ωστόσο που δεν εμπόδισε τον Jones να βγει πριν μερικές ώρες και να κάνει έναν συγκινητικό, δημόσιο αποχαιρετισμό στην πρώην γυναίκα του: «Δεν υπάρχει κανένας συνδυασμός λέξεων για να μπορέσω να εκφράσω τη θλίψη μου που έχασα την πολυαγαπημένη μου Peggy Lipton. Άσχετα με τους διαφορετικούς δρόμους που πήραν οι ζωές μας, η αγάπη είναι παντοτινή».

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι η Lipton πέρασε ένα διάστημα και από το τραγούδι, κυκλοφορώντας το άλμπουμ Peggy Lipton το 1968, στον απόηχο της επιτυχίας που είχε γνωρίσει με το The Mod Squad σίριαλ. Εκεί βρισκόταν και η πρώτη εκτέλεση του "Stoney End" (Η.Π.Α. #121), τραγούδι που θα γινόταν αργότερα πιο γνωστό, όταν θα το διασκεύαζε η Barbra Streisand (1970). Παρότι δεν συνέχισε έκτοτε αυτή την πορεία, η Lipton συνέβαλλε στιχουργικά το 1984 στο "L.A. Is My Lady" του Frank Sinatra.

{youtube}TXMJ44F4_DI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured