news.team

Toν Οκτώβριο του 1971, οι Pink Floyd πέρασαν 4 μέρες στο αρχαίο αμφιθέατρο της Πομπηίας, στη γειτονική μας Ιταλία, παίζοντας live (χωρίς κοινό), με την κάμερα του Adrian Maben να τους καταγράφει. Το ντοκιμαντέρ που προέκυψε με τίτλο Pink Floyd: Live At Pompeii (1972), έγινε έκτοτε θρυλικό, ως ορόσημο της πιο δημιουργικής εποχής του βρετανικού σχήματος. Παρότι μάλιστα σε πιο πρόσφατα χρόνια πέρασε και σε DVD, οι fans ζητούσαν επίμονα να εκδοθεί το υλικό και σε CD, πράγμα που έγινε τελικά το 2016, στην 45η επέτειο του live, όταν φιλοξενήθηκε ένα σχετικό CD στο box set The Early Years 1965-1972.

O David Gilmour, πάλι, διάλεξε να τιμήσει εκείνα τα 45 χρόνια επιστρέφοντας σόλο στο αρχαίο θέατρο της Πομπηίας, για μια σπέσιαλ, διήμερη συναυλία, τον Ιούλιο του 2016.

Οι παραστάσεις κινηματογραφήθηκαν και προέκυψε ένα νέο ντοκιμαντέρ, το οποίο παίχτηκε στα σινεμά -για μία και μόνο ειδική προβολή- βρίσκοντας κατόπιν τον δρόμο του (2017) σε DVD και σε CD, με τον τίτλο Live At Pompeii (Βρετανία #3, Η.Π.Α. #45, Αυστραλία #50, Γαλλία #9, Καναδάς #19, Γερμανία #2).

Παρότι είναι και πρόσφατο, αλλά και εμπορικό προϊόν, ο David Gilmour αποφάσισε τώρα να το διαθέσει δωρεάν στο κοινό, προσφέροντας επισήμως την πλήρη performance του στην Πομπηία μέσω YouTube: μπορείτε να τη δείτε ολόκληρη πατώντας εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured