φωτογραφία: Patrick Niddrie

Για την ιστορία της reggae μουσικής που άνθισε εκτός Τζαμάικα, οι Steel Pulse είναι ένα σχεδόν μυθικό γκρουπ, που ξεπήδησε στο Μπέρμιγχαμ (1975), στις γειτονιές των μεταναστών από την Καραϊβική, για να φτάσει στο βρετανικό top-10 (#9) με το άλμπουμ Handsworth Revolution (1978), αλλά και σε βραβείο Grammy το 1986, για τον δίσκο Babylon The Bandit. Είναι μέχρι και σήμερα το μόνο reggae Grammy στην ιστορία του θεσμού που δεν το έχει κερδίσει καλλιτέχνης από την Τζαμάικα.

Το γκρουπ είχε ωστόσο εξαφανιστεί μετά το African Holocaust του 2004, αν και ποτέ δεν ανακοίνωσε κάποια διάλυση. Παραμένουν μάλιστα λίγο-πολύ τα ίδια μέλη σε αυτό, με την εξαίρεση του σαξοφωνίστα Jerry Johnson, ο οποίος είχε αποχωρήσει το 1997, αλλά επέστρεψε το 2012.

Τώρα, 15 χρόνια μετά, οι Steel Pulse είναι επιτέλους έτοιμοι να επιστρέψουν. Και, στα πλαίσια του σχετικού promo, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα καινούριο τραγούδι ονόματι "Cry Cry Blood". Μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε γι' αυτό ο Scot Jay. Η υπόθεση είναι βασισμένη σε γεγονότα που συνέβησαν πίσω στο 1940, στη Ρασταφάρι κοινότητα Pinnacle την οποία έστησε ο Leonard P. Howell στο St. Catherine της Τζαμάικα.

Το "Cry Cry Blood" είναι προάγγελος ενός νέου άλμπουμ, που έχει τίτλο Mass Manipulation και κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου από τη Rootfire Cooperative.

{youtube}aO7fmxoFtIw{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured