news.team

Από τους Beatles, ήταν ο John Lennon εκείνος που καταγράφηκε ως ο πλέον πολιτικοποιημένος και είναι γνωστή ευρέως η κόντρα που είχε με τον Richard Nixon.

Αυτό που δεν ξέραμε μέχρι σήμερα, ήταν ότι και ο George Harrison δεν άντεχε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των Η.Π.Α. και τις πολιτικές του. Τώρα, όμως, ο συγγραφέας Chip Madinger εντόπισε ένα άγνωστο τηλεγράφημα του πρώην Σκαθαριού προς τον Nixon, με ημερομηνία 1973.

«Το ανακάλυψα τυχαία», δήλωσε ο Madinger, «όταν έκανα έρευνα για το βιβλίο του 2015  Lennonology: Strange Days Indeed. Χρησιμοποίησα τότε τον φάκελο που είχε η Υπηρεσία Μετανάστευσης για τον John Lennon και μου ήρθε η φαεινή ιδέα να τους ζητήσω και τον αντίστοιχο φάκελο για τον George Harrison».

Ο Harrison ήρθε στις Η.Π.Α. τον Μάρτιο του 1973 μαζί με τη γυναίκα του για δουλειές της Apple, αλλά και για να συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις του άλμπουμ που ετοίμαζε τότε ο Ringo Starr. Καθώς όμως έφτασε από το Πακιστάν, τους σταμάτησαν στο αεροδρόμιο και ταλαιπωρήθηκαν επί ώρες πριν τους αφήσουν τελικά να περάσουν, δίνοντάς τους άδεια παραμονής μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Το ζεύγος ωστόσο επιθυμούσε να μείνει και πέραν αυτής της ημερομηνίας, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λος Άντζελες απέρριψαν κάθε σχετικό αίτημα. Τελικά τα μάζεψαν και γύρισαν στη Βρετανία στις 28 Ιουνίου, όχι όμως πριν o Harrison στείλει το εξής τηλεγράφημα στον Nixon:

«Sir,

how can you bomb Cambonian citizens and worry about kicking me out of the country for smoking marijuana at the [same] time.
Your repressive emperaour war monger ways stop before too piece luv.

We will run the world Harry Krisher, Hare Hara Krishne Hare Hara Hare Hara Krishner. George Harrison».

Από ό,τι φαίνεται, μάλιστα, έλαβε και επίσημη απάντηση, από έναν αξιωματούχο που του έστειλε μια τυπική εξήγηση, χωρίς βέβαια να λέει κάτι επί της ουσίας.

{youtube}pPuFDaPC5XM{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured