news.team

Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, όπως συχνά αρέσει σε κάποιους να λένε. Ό,τι λοιπόν συνέβη πρόσφατα στην Πάτρα σε βάρος των Rotting Christ, επαναλαμβάνεται τώρα σε μια μακρινή (για μας) χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, με θύμα ακόμα μία black metal μπάντα και θύτη τις εκκλησιαστικές αρχές.

Ο λόγος για τους Devouror από τη Σιγκαπούρη, μια μπάντα που τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα στο black metal, εκπροσωπώντας την παλαιάς κοπής αντι-χριστιανική του σχολή: σχηματίστηκαν το 2018 και μόλις φέτος τον Ιανουάριο έβγαλαν το πρώτο τους ΕΡ Slay For Satan. Στα πλαίσια λοιπόν της σχετικής περιοδείας για την υποστήριξή του, είχαν κανονίσει να δώσουν και μια συναυλία στην Κουάλα Λουμπούρ, την πρωτεύουσα της γειτονικής Μαλαισίας -την Κυριακή 21 Απριλίου, ανήμερα δηλαδή του Καθολικού Πάσχα.

To Συμβούλιο Εκκλησιών της Μαλαισίας, ωστόσο, αντέδρασε έντονα. Και πέτυχε να ακυρωθεί η συναυλία στη βάση της προσβολής του χριστιανικού Πάσχα, όπως ανακοίνωσαν και επισήμως μέσω Facebook οι διοργανωτές της. Οι οποίοι αντέδρασαν με τη σειρά τους, θυμίζοντας ότι η Μαλαισία είναι μια δημοκρατική χώρα, στην οποία δεν αρμόζει να εφαρμόζονται τέτοιες αντιδραστικής λογικής απαγορεύσεις.

H Μαλαισία είναι πράγματι μια χώρα με ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς, παρά το περίπλοκο πολιτικό της σύστημα και το μοναρχικό καθεστώς που διέπει τα 9 κράτη που την αποτελούν (είναι ομοσπονδία), ενώ βρίσκεται και ανάμεσα στις 40 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη. Θεωρείται επίσης μια επιτυχημένη πολυεθνική και πολυ-πολιτισμική κοινωνία και συχνά έχει λειτουργήσει ως υπόδειγμα σύγχρονου μουσουλμανικού κράτους, σε μια εποχή ειδικά που διάφοροι (και στη Δύση και στη Μέση Ανατολή) φαντασιώνονται αγεφύρωτες αντιπαλότητες. Γι' αυτό και το νέο της απαγόρευσης της συναυλίας των Devouror προξένησε ντόρο, ο οποίος το φέρνει τώρα και στη διεθνή ειδησεογραφία.

Μια αίσια κατάληξη από την άλλη για το γκρουπ από τη Σιγκαπούρη, το οποίο δεν θα μπορούσε ούτε καν να φανταστεί τέτοια παγκόσμια διασημότητα, υπό κανονικές συνθήκες.

{youtube}wPydWSB1zYM{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured