search

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Οι εκκλησιαστικές αρχές πετυχαίνουν να ακυρωθεί συναυλία της black metal μπάντας Devouror

Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, όπως συχνά αρέσει σε κάποιους να λένε. Ό,τι λοιπόν συνέβη πρόσφατα στην Πάτρα σε βάρος των Rotting Christ, επαναλαμβάνεται τώρα σε μια μακρινή (για μας) χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, με θύμα ακόμα μία black metal μπάντα και θύτη τις εκκλησιαστικές αρχές.

Ο λόγος για τους Devouror από τη Σιγκαπούρη, μια μπάντα που τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα στο black metal, εκπροσωπώντας την παλαιάς κοπής αντι-χριστιανική του σχολή: σχηματίστηκαν το 2018 και μόλις φέτος τον Ιανουάριο έβγαλαν το πρώτο τους ΕΡ Slay For Satan. Στα πλαίσια λοιπόν της σχετικής περιοδείας για την υποστήριξή του, είχαν κανονίσει να δώσουν και μια συναυλία στην Κουάλα Λουμπούρ, την πρωτεύουσα της γειτονικής Μαλαισίας -την Κυριακή 21 Απριλίου, ανήμερα δηλαδή του Καθολικού Πάσχα.To Συμβούλιο Εκκλησιών της Μαλαισίας, ωστόσο, αντέδρασε έντονα. Και πέτυχε να ακυρωθεί η συναυλία στη βάση της προσβολής του χριστιανικού Πάσχα, όπως ανακοίνωσαν και επισήμως μέσω Facebook οι διοργανωτές της. Οι οποίοι αντέδρασαν με τη σειρά τους, θυμίζοντας ότι η Μαλαισία είναι μια δημοκρατική χώρα, στην οποία δεν αρμόζει να εφαρμόζονται τέτοιες αντιδραστικής λογικής απαγορεύσεις.

H Μαλαισία είναι πράγματι μια χώρα με ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς, παρά το περίπλοκο πολιτικό της σύστημα και το μοναρχικό καθεστώς που διέπει τα 9 κράτη που την αποτελούν (είναι ομοσπονδία), ενώ βρίσκεται και ανάμεσα στις 40 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη. Θεωρείται επίσης μια επιτυχημένη πολυεθνική και πολυ-πολιτισμική κοινωνία και συχνά έχει λειτουργήσει ως υπόδειγμα σύγχρονου μουσουλμανικού κράτους, σε μια εποχή ειδικά που διάφοροι (και στη Δύση και στη Μέση Ανατολή) φαντασιώνονται αγεφύρωτες αντιπαλότητες. Γι' αυτό και το νέο της απαγόρευσης της συναυλίας των Devouror προξένησε ντόρο, ο οποίος το φέρνει τώρα και στη διεθνή ειδησεογραφία.

Μια αίσια κατάληξη από την άλλη για το γκρουπ από τη Σιγκαπούρη, το οποίο δεν θα μπορούσε ούτε καν να φανταστεί τέτοια παγκόσμια διασημότητα, υπό κανονικές συνθήκες.

HOT ΣΗΜΕΡΑ!

Η PJ Harvey σε ένα Κελί γεμάτο Κόσμο

Ακούστε το καινούριο της τραγούδι

Tyler Christ Superstar

Ο ενθουσιασμός της στήλης για την επιστροφή του Tyler The Creator, οδήγησε σε διαξιφισμούς με την…

Ólafur Arnalds

Η πρώτη του συναυλία στην Ελλάδα ήταν στην πραγματικότητα ανάπτυξη αισθητικής γλώσσας και…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

The KVB - 10 αγαπημένοι δίσκοι

Συνδυάζοντας την αγάπη τους για το post-punk των 1980s και τα ηλεκτρονικά των 1990s, το λονδρέζικο…

10 αγαπημένα άλμπουμ για τους The BitterSweet

Τέλη του 2018, κυκλοφόρησαν ψηφιακά το νέο τους άλμπουμ The Age Of New Delirium –σύντομα δε θα…

40 χρόνια από το Lodger του David Bowie

Ξεκομμένο από την περίφημη «Τριλογία του Βερολίνου», υπήρξε ένα από τα πιο περιφρονημένα του…

Σκότωσε το διαδίκτυο τις μεγάλες μπάντες; Ή απλά δεν βγαίνουν πια;

Στο σημερινό περιβάλλον, οφείλεις να σκάψεις βαθιά. Και να έχεις πλέον κατά νου, ότι η «καθαρότητα»…

«Ανεξάρτητη» μουσική, για «ανεξάρτητο» σινεμά

Aς μη γελιόμαστε: όσο υπάρχει ανεξάρτητο σινεμά, τόσο υπάρχει και ανεξάρτητη μουσική. Τα πράγματα…