φωτογραφία: Eleonora Collini

Η ποιοτική και περιεκτική δράση των Dinosaur Jr. στα alternative 1990s χάρισε στο αμερικάνικο γκρουπ σημαντική επιτυχία (με το άλμπουμ του 1993 Where You Been να φτάνει στο #50 των Η.Π.Α. και στο #10 της Βρετανίας), κάνοντας πολύ αναγνωρίσιμη την κεντρική φιγούρα του τραγουδιστή, κιθαρίστα και βασικού συνθέτη J Mascis.

Έκτοτε, ο Mascis τρέχει παράλληλα με το γκρουπ και τη δική του σόλο καριέρα, τελευταίος σταθμός της οποίας ήταν το περσινό άλμπουμ Elastic Days.

Τώρα, ωστόσο, ο 53χρονος δημιουργός από το Amherst της Μασαχουσέτης επιστρέφει με κάτι διαφορετικό, έξω από τον κύκλο του Elastic Days: διασκευάζει το "Don't Do Me Like That" των Tom Petty & The Heartbreakers -και στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα.

Η σχέση του Mascis με το συγκεκριμένο τραγούδι είναι βέβαια καλά γνωστή στους fans, αφού πέρυσι το καλοκαίρι κάποιοι τον στάμπαραν να το τραγουδάει karaoke σε ένα σχεδόν άδειο μπαράκι της Μασαχουσέτης. Το ορίτζιναλ κομμάτι προέρχεται από τον περίφημο δίσκο των Tom Petty & The Heartbreakers Damn The Torpedoes (1979).

Στο μεταξύ, καλά κρατεί η παγκόσμια περιοδεία του J Mascis για το Elastic Days, η οποία θα τον φέρει σύντομα και στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ως σόλο καλλιτέχνη: θα παίξει στο An Club, την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Εισιτήρια ήδη προπωλούνται, μέσω του δικτύου της viva.

{youtube}STIP7GNdwO4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured