φωτογραφία: Marfa Capodanno

Ξεκινώντας από το Σικάγο το 2001, οι Pelican αποδείχθηκαν κομβικοί στις post-metal εξελίξεις των '00s, οι οποίες έχτισαν τον σύγχρονο σκληρό ήχο, διευρύνοντας παράλληλα το παραδοσιακό ακροατήριο.

Στην τρέχουσα ωστόσο δεκαετία, το γκρουπ βρέθηκε πασιφανώς σε μεταβατική φάση: πρώτα έφυγε ο βασικός κιθαρίστας και συνιδρυτή Laurent Schroeder-Lebec (2012), ενώ στην τελευταία τους μέχρι σήμερα δισκογραφική παρουσία (το ΕΡ The Cliff του 2015) βρέθηκαν να εγκαταλείπουν το αυστηρά instrumental στυλ τους, χρησιμοποιώντας φωνητικά.

Τώρα, οι Pelican επιστρέφουν με το ολοκαίνουριο "Midnight Αnd Mescaline", το οποίο και μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Midnight Αnd Mescaline" βρίσκει τους Αμερικανούς να επιστρέφουν στο ηλεκτρισμένο instrumental στυλ που τους καθιέρωσε. Αποτελεί προπομπό ενός νέου άλμπουμ με τίτλο Nighttime Stories, που θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου από τη Southern Lord.

Όσο για τη μεσκαλίνη, είναι η κύρια ψυχοδραστική ουσία στους κάκτους πεγιότ, η οποία χρησιμοποιείται ως παραισθησιογόνο ναρκωτικό.

{youtube}sqpRKLbhlck{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured