news.team

Στα 63 του σήμερα, ο Ludovico Einaudi από το Τορίνο της γειτονικής μας Ιταλίας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής κατά την τρέχουσα δεκαετία, κάτι που το οφείλει στη σημαντική απήχηση που έχει βρει εκτός των ορίων του χώρου του. Τη δημοτικότητα αυτή είχαμε την ευκαιρία να την παρατηρήσουμε και στην Ελλάδα, με πιο πρόσφατη περίπτωση τις sold-out βραδιές στο Ηρώδειο, το καλοκαίρι του 2017.

Ο Einaudi είχε να φανεί από το άλμπουμ του 2015 Elements, δουλειά που τον έστειλε στο #5 της πατρίδας Ιταλίας, στο #12 της Βρετανίας, στο #66 της Αυστραλίας, στο #101 της Γαλλίας και στο #17 της Γερμανίας (δείτε τι είχε γράψει γι' αυτό στις σελίδες μας ο Βαγγέλης Πούλιος, πατώντας εδώ). Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί το μεγάλο ρεκόρ που πέτυχε στη Βρετανία, όπου κλασικός καλλιτέχνης είχε μια 20ετία να μπει στα 15 πρώτα.

Για το 2019, πάντως, ο Ιταλός πιανίστας έχει πολύ φιλόδοξα σχέδια, τα οποία καλείται να υλοποιήσει το εγχείρημα που έχει ονομάσει Seven Days Walking. Κάθε μήνα, επί 7 συνεχόμενους μήνες, θα κυκλοφορεί λοιπόν και ένα άλμπουμ με διαφορετική οπτική γωνία πάνω στο ίδιο (πάνω-κάτω) υλικό. Στο τέλος της διαδικασίας, οι 7 δίσκοι θα μπουν σε ένα ενιαίο box set.

«Φανταστείτε το άλμπουμ σαν ένα μονοπάτι στο βουνό, το οποίο, κάθε φορά που το περπατάς, το βλέπεις διαφορετικά. Τη μία φορά με ήλιο, την άλλη με χιόνι, την άλλη με αέρα -κάθε φορά το μονοπάτι σου φαίνεται διαφορετικό», δήλωσε ο ίδιος ο Einaudi.

Το Seven Days Walking: Day One έχει κάποιες μέρες που κυκλοφόρησε από τη Decca (σε παγκόσμια διανομή Universal) και στον σύνδεσμο αμέσως παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια «γεύση», ακούγοντας το "Cold Wind var. 1". 

{youtube}LNfclX38EHM{/youtube}

Το άλμπουμ βρέθηκε στο #14 της Ιταλίας, στο #31 της Βρετανίας, στο #119 της Γαλλίας και στο #49 της Γερμανίας. Σύντομα αναμένουμε και το Day Two (θα φανεί στις 15 Απριλίου), το promo για το οποίο ανέλαβε το κομμάτι "Bird Song": μπορείτε να το ακούσετε στον αμέσως παρακάτω σύνδεσμο, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε γι' αυτό η Tania Feghali.

{youtube}dxSun1xYrvU{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured