Το ενεργειακό ποτό Red Bull έκανε διάσημη ανά τον κόσμο την αυστριακο-ταϊλανδέζικη εταιρία Red Bull GmbH που το παρήγαγε. Και ένα μέρος από τα κέρδη επενδύθηκε το 1998 στη μουσική, με την ίδρυση της Red Bull Music Academy.

Η ακαδημία λειτούργησε έκτοτε με ένα διεθνές πλάνο, που την ήθελε κάθε φορά να στήνεται σε μια διαφορετική πόλη του κόσμου, σε ετήσια βάση, προσφέροντας 5 εβδομάδες με πληθώρα καλλιτεχνικών δρώμενων (συναυλίες, club βραδιές, installations, συζητήσεις με επιδραστικά πρόσωπα για τη μουσική). Όπως γνωρίζουν και όσοι παρακολουθούν τα εγχώρια δρώμενα, η συνεισφορά της αυτά τα 21 χρόνια υπήρξε κομβικής σημασίας στην προώθηση νέων εναλλακτικών τάσεων με σύγχρονο, urban χαρακτήρα, σε ένα ευρύ φάσμα ήχων (ηλεκτρονικά, κιθάρες, χιπ χοπ). Παράλληλα, υπήρχε και το ραδιόφωνο, το οποίο είχε ως μότο του ότι απευθύνεται «σε ακροατές που αποζητούν την πραγματική περιπέτεια».

Τώρα, ωστόσο, η Red Bull αποφάσισε ότι ο κύκλος αυτός έκλεισε. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Resident Advisor, τόσο το ραδιόφωνο, όσο και η μουσική ακαδημία, θα πάψουν να λειτουργούν στις 31 Οκτωβρίου 2019.

«Η Red Bull θα συνεχίσει να στηρίζει τη δημιουργικότητα μέσω κάποιας διεθνούς πλατφόρμας», διαβάζουμε στο επίσημο ανακοινωθέν «αλλά επιθυμεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίον το κάνει, βασισμένη στις ομάδες που ήδη δουλεύουν σε κάθε χώρα, έχοντας αποκτήσει σημαντική τοπική εμπειρία».

{youtube}tmC8PZcLUKs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured