Σε μια καριέρα που κράτησε 15 χρόνια, η Kim English έγινε μια φωνή ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη σε όσους ασχολήθηκαν με τη house μουσική, κατορθώνοντας ενίοτε να σημειώσει και επιτυχίες που ξέφυγαν από το φάσμα του underground.

Παρά το επώνυμό της, η English ήταν Αμερικανίδα και ξεκίνησε τραγουδώντας gospel στις εκκλησίες του Σικάγο, όπου και γεννήθηκε. Το 1994, όμως, μπήκε στη δισκογραφία και πέρασε στο κοσμικό ρεπερτόριο, συνεργαζόμενη με τους Byron Burke & Byron Stingily των Ten City για το single "Nitelife": αποδείχθηκε μια πολύ πετυχημένη έναρξη καριέρας, η οποία την έστειλε με το καλημέρα στο #35 της Βρετανίας.

Αυτή βέβαια ήταν τελικά και η μόνη της top-40 επιτυχία, ωστόσο με το ντεμπούτο άλμπουμ της Higher Things (1998) εδραιώθηκε στο house στερέωμα, ενώ έγινε πολύ αγαπητή και στη διεθνή LGBT κοινότητα. Ως τελευταία της δουλειά καταγράφηκε το "Nothing's Impossible" του 2009. Τελευταία της δημόσια εμφάνιση ήταν το 2018, όταν και τραγούδησε στο Gay Pride του Σικάγο.

Όπως ανακοίνωσε η δισκογραφική της εταιρία Nervous Records, η Kim English πέθανε προχθές στο Munster της Ιντιάνα, όπου και κατοικούσε δουλεύοντας ως αναπληρώτρια καθηγήτρια, έχοντας γυρίσει καλλιτεχνικά στις gospel ρίζες της. Ήταν μόλις 48 χρονών. Η αιτία του θανάτου της, δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

{youtube}sWNxMlXl0TE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured