news.team

φωτογραφία: Piper Ferguson

Ήταν πέρυσι το καλοκαίρι που είδαμε ξανά τους Calexico στην Ελλάδα, να σφραγίζουν τη σχέση αγάπης που υπάρχει με το εγχώριο κοινό σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο (δείτε τι έγραψε για τη βραδιά η Πέννυ Γέρου, πατώντας εδώ).

Καθώς οι Calexico περιόδευαν για το φρέσκο τους άλμπουμ The Thread That Keeps Us (Βρετανία #58, Γαλλία #71, Γερμανία #7), κανείς δεν περίμενε νεότερά τους τόσο σύντομα.

Τώρα, όμως, όχι μόνο επιστρέφουν με το ολοκαίνουριο τραγούδι "Father Mountain" (το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης), αλλά βρίσκονται ξανά στο στούντιο με τους Iron & Wine (το σόλο όχημα του συμπατριώτη τους Sam Beam), 14 χρόνια μετά το κοινό τους EP In The Reins

Το "Father Mountain" προλογίζει το νέο τους κοινό άλμπουμ Years To Burn, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουνίου -στη μεν Αμερική από τη Sub Pop, στη δε Ευρώπη από τη City Slang. Στα ελληνικά δισκοπωλεία θα φτάσει σε διανομή Rockarolla.

Εντωμεταξύ, Calexico και Iron & Wine υποσχέθηκαν ήδη ότι θα στηρίξουν το άλμπουμ με μια εκταταμένη ευρωπαϊκή περιοδεία τον Νοέμβριο. Λέτε να τους ξαναδούμε και από τα μέρη μας;

{youtube}ypj9iN73ONY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured