Υπήρξαν χρόνια εκεί στις αρχές του νέου μιλένιουμ που οι M83 πραγματικά λατρεύτηκαν, τόσο από ο indie κοινό, όσο και από τους φίλους των ηλεκτρονικών, χάρη σε δίσκους σαν το Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts του 2001 (Γαλλία  #116).

Στην τρέχουσα ωστόσο δεκαετία, το γαλλικό γκρουπ -το οποίο πλέον καθοδηγεί μόνος ο συνιδρυτής Anthony Gonzalez- βρίσκεται σε αντίθετη διαδρομή: έχει χάσει το indie hype, αλλά θριαμβεύει εμπορικά, αφού τόσο το Hurry Up, We're Dreaming του 2011 (Γαλλία #38, Η.Π.Α. #15, Βρετανία #44), όσο και το Junk του 2016 (Γαλλία #26, Η.Π.Α. #26, Βρετανία #28) έδειξαν ότι το κοινό αυγατίζει.

Τώρα, λοιπόν, οι Μ83 επιστρέφουν στο προσκήνιο με το ολοκαίνουριο κομμάτι "Karl", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Karl" είναι πρώτο δείγμα γραφής από το νέο τους άλμπουμ Knife + Heart, το οποίο αποτελεί soundtrack για την ομώνυμη ταινία του Yann Gonzalez (αδερφού του Anthony), που συστήνεται ως «queer slasher φιλμ» και έχει ως πρωταγωνίστρια τη Vanessa Paradis. Ο δίσκος κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή, 8 Μαρτίου.

Το ιδιαίτερο με αυτόν τον δίσκο, είναι ότι ο Anthony Gonzalez ξανασυναντά τον Nicolas Fromageau (τον έτερο συνιδρυτή των Μ83, δηλαδή) για πρώτη φορά μετά το Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts. Για να δούμε, λοιπόν, τι θα δούμε...

{youtube}Majuci5XODc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured