Μεγάλο ντόρο έκαναν πέρυσι οι Idles με το 2ο τους άλμπουμ Joy Αs Αn Act Οf Resistance (θυμηθείτε τι έγραψε στις σελίδες μας ο Άγγελος Κλειτσίκας, εδώ), το οποίο όχι μόνο τους έφερε στο #5 της Βρετανίας και στο #204 των Η.Π.Α., μα χαιρετίστηκε και από τον indie Τύπο για την προθυμία του να ξαναφέρει κάτι από την κόψη του punk στο εναλλακτικό rock των ημερών μας.

Δεν συμμερίστηκαν πάντως όλοι οι μουσικόφιλοι το σχετικό hype. Κάποιοι δηλαδή επισήμαναν ότι ανάλογα, συχνά και καλύτερα πράγματα με τους Idles έκαναν ήδη πριν από αυτούς οι συμπατριώτες τους Sleaford Mods, χωρίς ποτέ να λάχουν ανάλογης προσοχής.

Το γκρουπ από το Νότιγχαμ είναι έτοιμο να επιστρέψει με το νέο του άλμπουμ Eton Alive, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου από το δικό τους label Extreme Eating Records. To promo λοιπόν ήδη τρέχει και στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης μπορείτε να δείτε ένα επίσημο βιντεοκλίπ σκηνοθετημένο από τον Roger Sargent για το φρέσκο τραγούδι "Kebab Spider".

Τώρα, λοιπόν, είναι οι ίδιοι οι Sleaford Mods που περνούν στην αντεπίθεση ενάντια στους Idles. Σε συνέντευξή του στην Guardian, ο τραγουδιστής τους Jason Williamson λέει δηλαδή ότι πίσω στο 2017 τους γούσταρε, ακούγοντας το ντεμπούτο τους Brutalism.

Θεωρούσε όμως ότι άκουγε μια μπάντα που την είχαν φτιάξει παιδιά της εργατικής τάξης, αντικατοπτρίζοντας όσα βιώνανε από πρώτο χέρι. «Μέχρι που κατάλαβα ότι μόνο έτσι δεν έχουν τα πράγματα», δήλωσε, «κάτι που με πρόσβαλλε. Γιατί, ως έναν βαθμό, συνιστά ταξική υποκρισία να πλασάρεσαι ως φωνή της εργατικής τάξης, ενώ δεν ανήκεις σε αυτήν».

Για το δε Joy Αs Αn Act Οf Resistance, είχε να πει τα χειρότερα, κατηγορώντας το για μετριότητα και κλισέ. 

{youtube}5uN3n-NjLHc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured