Οι Dream Theater κατάφεραν και έκαναν το progressive metal συνώνυμο του ονόματός τους, κερδίζοντας τον σεβασμό ακόμα και όσων δεν αρέσκονται στον ήχο για τις μουσικές τους δεξιότητες. Η δε καριέρα τους έχει, εδώ και χρόνια, απλωθεί πέρα από τα metal στεγανά, οδηγώντας το αμερικανικό γκρουπ σε παγκόσμιες πωλήσεις της τάξης των 12.000.000 αντιτύπων.

Η έξοδος του ντράμερ και συνιδρυτή Mike Portnoy το 2010 κλυδώνισε επικίνδυνα το σχήμα και συνεχίζει να αποτελεί αιτία γκρίνιας για αρκετούς fans. Εντούτοις η μπάντα επέζησε και διατήρησε τον εμπορικό της αντίκτυπο: το τελευταίο τους μέχρι σήμερα άλμπουμ The Astonishing (2016) τους έφερε στο #11 των Η.Π.Α. και της Βρετανίας, αλλά και στο #10 της Αυστραλίας, στο #13 της Γαλλίας, στο #8 του Καναδά, στο #5 της Γερμανίας και στο #10 της Ιαπωνίας. Επιβεβαίωσε επίσης ότι παραμένουν δημοφιλέστατοι στη χώρα μας, σκοράροντας κι ένα #7 στα δικά μας charts (δείτε τι έγραψε στις σελίδες μας για το άλμπουμ ο Θανάσης Μπόγρης, με ένα κλικ εδώ). 

Τώρα, οι Dream Theater είναι έτοιμοι να επιστρέψουν με καινούρια δουλειά. Και, στα πλαίσια του σχετικού promo, δίνουν στη δημοσιότητα ένα βιντεοκλίπ κινουμένων σχεδίων για το φρέσκο τραγούδι "Paralyzed": μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Paralyzed" προλογίζει το νέο άλμπουμ Distant Over Time, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου από την Inside Out Music.

Οι Dream Theater θα το υποστηρίξουν ασφαλώς με παγκόσμια περιοδεία, στα πλαίσια της οποίας θα περάσουν και από την Ελλάδα, 8 χρόνια μετά την τελευταία τους συναυλία εδώ. Όπως ανακοινώθηκε, θα παίξουν στην Αθήνα (Θέατρο Άλσους) στις 2 Ιουλίου. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε στα 35 ευρώ (γενική είσοδος) και στα 60 ευρώ (για την ειδικά διαμορφωμένη fan zone).

{youtube}C7m7l8iqGAk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured