Οι Foals είναι ανάμεσα στις indie μπάντες της Βρετανίας που ξεπήδησαν στα μέσα των '00s και άντεξαν εμπορικά μέχρι και την τρέχουσα δεκαετία, βρίσκοντας απήχηση και στη χώρα μας, λόγω του ελληνικής καταγωγής (από την πλευρά του πατέρα) τραγουδιστή τους Γιάννη Φιλιππάκη -γεννήθηκε το 1986 στην Κάρπαθο, αλλά μεγάλωσε στην Οξφόρδη μετά το διαζύγιο των γονιών του το 1991.

Η μπάντα φάνηκε τελευταία φορά το 2015 με το άλμπουμ What Went Down, μια δουλειά που κατέκτησε άνετα το #3 της Βρετανίας και τους χάρισε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία τους στις Η.Π.Α. (#58), όπως και καλές θέσεις στα charts άλλων βασικών μουσικών αγορών του πλανήτη (Αυστραλία #3, Γαλλία #14, Γερμανία #26). Στις κριτικές, ωστόσο, τα πήγε έτσι κι έτσι: θυμηθείτε τι έγραψε τότε στις δικές μας σελίδες ο Άγγελος Κλειτσίκας, με ένα κλικ εδώ.

Τώρα σήμανε λοιπόν ο καιρός της επιστροφής και ως promo αυτής δόθηκε στη δημοσιότητα ένα καινούριο τραγούδι ονόματι "Exits": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας και το σουρεαλιστικό βιντεοκλίπ που γύρισε γι' αυτό ο Albert Moya, με πρωταγωνιστές τον γνωστό από το Game Of Thrones Isaac Hempstead-Wright (παίζει τον Bran Stark) και τη Γαλλίδα ηθοποιό Christa Théret.

Το "Exits" προλογίζει το νέο άλμπουμ Everything Not Saved Will Be Lost - Part 1, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαρτίου από την Transgressive, σε διεθνή διανομή της Warner Bros. Είναι δε ο ένας από τους δύο δίσκους που θα βγάλουν οι Foals μέσα στο 2019, αφού το Part 2 έπεται αργότερα μέσα στη χρονιά (φθινόπωρο, καθώς φαίνεται).

«Θεωρείστε τα δύο μέρη ως τα δύο μισά του ίδιου φυλαχτού», δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ο Γιάννης Φιλιππάκης, «ακούγονται και χωριστά αλλά στην ουσία είναι κομμάτι της ίδιας ιστορίας».

{youtube}V6YMCjpfH0c{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured