Το όνομα του Reggie Young μπορεί να μην έγινε ποτέ πολύ γνωστό στο ευρύ κοινό, αλλά για τα μουσικά πράγματα του 20ού αιώνα υπήρξε ένας από τους κορυφαίους session κιθαρίστες στην αμερικάνικη δισκογραφία.

Ο Young γεννήθηκε στο Άρκανσο, αλλά στα εφηβικά χρόνια ακολούθησε την οικογένειά του στο Memphis του Τενεσί -κι εκεί έλαβε την πρώτη του κιθάρα, ως δώρο γενεθλίων από τον πατέρα του, όταν έγινε 14. Φυσικό ταλέντο, εξελίχθηκε γοργά και μέσα σε έναν χρόνο έπαιζε πλέον επαγγελματικά, ως μέλος των Eddie Bond & The Stompers (1951).

Αυτή ήταν η αρχή μιας λαμπρής πορείας, η οποία έφερε την κιθάρα του σε πασίγνωστες παγκόσμιες επιτυχίες σαν το "Suspicious Minds" του Elvis Presley, στο "Son Of A Preacher Man" της Dusty Springfield. Υπολογίζεται ότι έπαιξε συνολικά σε περισσότερα από 120 τραγούδια που κατάφεραν να μπουν στο εθνικό top-40 των Η.Π.Α., ενώ περίφημο έμεινε και το πέρασμά του από τα country κιτάπια, όπου κατέγραψε ιστορικές συνεργασίες με τον Johnny Cash, τον Willie Nelson και τον Waylon Jennings.

Ο Reggie Young πέθανε στο σπίτι του στα προάστια του Nashville, στο Τενεσί. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε η οικογένειά του στο Commercial Appeal, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα την αιτία. Ήταν 82 ετών.

{youtube}DjydOI4MEIw{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured