Πάει καιρός πια που εγχώριες μπάντες όπως οι Planet Of Zeus, οι 1000Mods, ή οι Villagers Of Ioannina City ξεπέρασαν το φράγμα του underground, κάνοντας sold-out σε συναυλιακούς χώρους που παλαιότερα γέμιζαν μόνο διεθνείς καλλιτέχνες.

Κάποιες μάλιστα έχουν πλέον ανοίξει τα φτερά τους και προς το εξωτερικό, μετρώντας επιτυχημένες ευρωπαϊκές, ακόμα και αμερικάνικες περιοδείες. Από κοντά, αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον του νεότερου κοινού για παλαιότερους προπάτορες σαν τους Nightstalker, ενώ στην εξίσωση μπήκαν δυναμικά και φρέσκα ονόματα όπως λ.χ. οι Naxatras, οι Tuber ή οι Puta Volcano.

Όλοι οι παραπάνω πρωταγωνιστούν τώρα στο ντοκιμαντέρ Greek Rock Revolution, δουλειά του Ισπανού σκηνοθέτη Miguel Cano (ο εικονιζόμενος). Και στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρώτο επίσημο trailer.

65yy-2.jpeg

Γοητευμένος από τη νέα αυτή ροκ σκηνή της Ελλάδας, ο Cano πέρασε έναν μήνα στη χώρα μας, προκειμένου να κάνει συνεντεύξεις και να παρακολουθήσει συναυλίες, τόσο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε επαρχιακές πόλεις όπως λ.χ. τα Ιωάννινα, οι Σέρρες και τα Χανιά. Εκτός από τα συγκροτήματα, ο σκηνοθέτης αναζήτησε και παράγοντες της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας που στηρίζουν τον συγκεκριμένο ήχο.

Το Greek Rock Revolution έχει διάρκεια 95 λεπτά και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του σε διάφορα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, από τον Μάρτιο και μετά.

{youtube}E466KeN3wIE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured