φωτογραφία: Sven Marquardt

Όσοι έχουν έστω και ελάχιστη επαφή με τα πειραματικά των καιρών μας, ξέρουν βεβαίως τον Αμερικανό Dominick Fernow ως έναν από τους πιο αξιόλογους μουσικούς του τομέα, που καθιερώθηκε μέσα στα '00s και συνεχίζει ακάθεκτος μέχρι και σήμερα. Τον Νοέμβριο, μάλιστα, έκανε και πέρασμα από την Αθήνα, παίζοντας στο Temple και ως Prurient και ως Vatican Shadow.

Και είναι ακριβώς με αυτές του τις δύο ιδιότητες που επιστρέφει τώρα στο προσκήνιο ο Fernow, μέσω δύο χωριστών κυκλοφοριών.

Η πρώτη αφορά τους Prurient, που έχουν να φανούν από το τετραπλό(!) άλμπουμ του 2017 Rainbow Mirror. Πρόκειται για ένα ΕΡ ονόματι Blizzard, το οποίο μοιράζεται με το πρότζεκτ Autoerotichrist του Αμερικανού noise καλλιτέχνη R. Mason, που επιστρέφει έτσι στη δισκογραφία μετά από σιωπή 15 χρόνων. Το ΕΡ κυκλοφορεί σε 500 επτάιντσα βινυλιακά αντίτυπα 45 στροφών από τη Hospital Productions, με την πλευρά του Prurient να περιλαμβάνει το κομμάτι "Beheading Of St. John The Baptist", το οποίο μπορείτε να ακούσετε μέσω Bandcamp, πατώντας εδώ.

Η δεύτερη κυκλοφορία αφορά τους Vatican Shadow, που έχουν να φανούν από το EP Volta Forte Remixes (2018). Πρόκειται για μια κασέτα διάρκειας 30 λεπτών, που κυκλοφορεί από τη Hospital Recordings υπό τον τίτλο Opium Crop Aistrikes -στον σύνδεσμο παρακάτω, μάλιστα, μπορείτε να πάρετε μια γεύση ακούγοντας το ομώνυμο κομμάτι.

Ο ίδιος ο Fernow δήλωσε ότι η δουλειά αυτή φέρνει κατά νου το Jordanian Descent, ένα ΕΡ 2 κομματιών που έβγαλε το 2012 ως Vatican Shadow.

{youtube}7aMhuMgKOx8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured