news.team

Το Double Negative πήρε διθυραμβικές κριτικές μέσα στο 2018 (δείτε τι έγραψε σε μας ο Άγγελος Κλειτσίκας, εδώ) και κατέληξε σε κάμποσες «λίστες της χρονιάς» (μεταξύ των οποίων και στη δική μας), ωστόσο δεν απέφερε και πολλά στους Low: η πατρίδα Αμερική το αγνόησε (δεν φάνηκε καν στο εθνικό top-200) και ουσιαστικά το τίμησε μόνο η Βρετανία, με το #26 που έπιασε να είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία της παρέας του Alan Sparhawk και της Mimi Parker στην Ευρώπη.

Έστω πάντως και αν ο «ντόρος» περιορίστηκε στην εναλλακτική κοινότητα, η ανακοίνωση της έλευσης των Low στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019 ανήκει στα συναυλιακά γεγονότα της χρονιάς. Το γκρουπ θα παίξει με είσοδο δωρεάν στα πλαίσια του Summer Nostos Festival 2019, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» την Πέμπτη 27 Ιουνίου.

Το Summer Nostos έχει όμως και άλλες εκπλήξεις για τον Ιούνιο, καθώς θα φέρει στην Αθήνα (στον ίδιο τόπο, επίσης με δωρεάν είσοδο) τη Neneh Cherry την Τρίτη 25 Ιουνίου, τον Andrew Bird τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, τον Ezra Furman την Κυριακή 30 Ιουνίου (για πρώτη φορά στην Ελλάδα), καθώς και τη Soap & Skin (επίσης Δευτέρα 24 Ιουνίου).

Η Neneh Cherry επίσης επέστρεψε στα τέλη του 2018 με έναν δίσκο που πήρε καλές κριτικές, η Soap & Skin επιστρέφει μετά από 6 χρόνια σιωπής, ενώ οι Andrew Bird & Ezra Furman αναμένονται να ενθουσιάσουν την εγχώρια indie κοινότητα.

Το Summer Nostos Festival διοργανώνεται και υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

{youtube}Q5Enxzh-O9Y{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured