54 χρονών πλέον, η Patty Griffin από το Old Town του Μαίην ανήκει στις φτασμένες δημιουργούς του σύγχρονου folk ήχου της Αμερικής: τα τραγούδια που έχει συνεισφέρει στη δισκογραφία από το 1996 έχουν συχνά διασκευαστεί από γνωστά ονόματα, ενώ δίσκοι όπως το Children Running Through του 1996 ή το Downtown Church του 2010 την έχουν φέρει στα 40 πρώτα στο εθνικό chart των Ηνωμένων Πολιτειών (#34 και #36, αντίστοιχα).

Η τραγουδοποιός έχει να φανεί από το Servant Of Love του 2015 (Η.Π.Α. #68), τώρα όμως δίνει στη δημοσιότητα ένα ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο "River": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "River" προέρχεται από ένα νέο άλμπουμ ονόματι Patty Griffin, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαρτίου από την PGM Recordings (το label της ίδιας της Griffin) σε διανομή Thirty Tigers.

Στον νέο δίσκο θα συμμετάσχει μάλιστα και ο Robert Plant σε 2 τραγούδια, αν και απ' ό,τι φαίνεται θα περιοριστεί στα δεύτερα φωνητικά.

«Τα καινούρια μου τραγούδια έχουν ως πηγή έμπνευσης την πρόσφατη πάλη μου με τον καρκίνο», εκμυστηρεύτηκε η τραγουδοποιός. Μια πάλη που στην περίπτωσή της είχε αίσιο τέλος.

{youtube}m_bNyDrOeGs{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured