Το 2018 δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά για τους Sigur Rós, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα αναπάντεχο σεξουαλικό σκάνδαλο, ύστερα από δημόσιες καταγγελίες της Καλιφορνέζας καλλιτέχνιδας Megan Boyd εναντίον του εδώ και σχεδόν 20 χρόνια ντράμερ τους Orri Páll Dýrason -ο οποίος και παραιτήθηκε, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Πλέον, όμως, φαίνονται να τα έχουν αφήσει όλα αυτά πίσω τους και να αναζητούν τις επόμενες περιπέτειές τους. Κι αυτή τη φορά, μάλιστα, φτάνουν μέχρι την Ταϊβάν!

Πιο συγκεκριμένα, οι Sigur Rós ανέλαβαν να γράψουν το soundtrack για την παράσταση χορού 22° Lunar Halo, την οποία επιμελείται ο χορογράφος Cheng Tsung-lung και θα κάνει πρεμιέρα στην Ταϊβάν στις 13 Απριλίου, ελπίζοντας έπειτα να ταξιδέψει σε όλον τον πλανήτη για το υπόλοιπο 2019.

Οι αγαπητοί στη χώρα μας Ισλανδοί έχουν κατά πώς φαίνεται προσφέρει ένα score γεμάτο με καινούρια μουσική, «γεύση» της οποίας μπορείτε να πάρετε βλέποντας το πρώτο επίσημο trailer του 22° Lunar Halo: πατάτε εδώ, και βρίσκετε έπειτα τον σχετικό player.

«Ασχοληθήκαμε με το 22° Lunar Halo γιατί είναι μια παράσταση η οποία ανασκάφτει τους βαθύτερους φόβους που όλοι έχουμε ως άνθρωποι, μέσα από τα σώματα των χορευτών», δήλωσαν οι Sigur Rós, «μετατρέποντάς τα σε συμπαγή σύμβολα των αγωνιών μας, της πάλης μας, των επιθυμιών και της μοναξιάς μας, με φόντο έναν κόσμο υπερμοντέρνας τεχνολογίας που αλλάζει διαρκώς».

Οι Sigur Rós δεν ανακοίνωσαν ωστόσο αν το soundtrack θα αποτελέσει και το νέο τους άλμπουμ. Παρά τη σταθερή ροή καινούριου υλικού, έχουν πλέον συμπληρωθεί 5 γεμάτα χρόνια από την τελευταία στούντιο δουλειά τους Kveikur (Ισλανδία #1, Βρετανία #9, Αυστραλία #17) -και οδεύουμε προς τα 6.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured