φωτογραφία: Paras Griffin

Ένας νεαρός Αφροαμερικανός παρενοχλείται από δύο λευκούς αστυνομικούς σε δρόμο κάποιας σύγχρονης πόλης των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι στη συνέχεια τον πυροβολούν καθώς προσπαθεί να διαφύγει, παρά το γεγονός ότι κρατά τα χέρια του στον αέρα.

Συν-πλην, θα μπορούσε δυστυχώς να είναι αληθινό περιστατικό, από τα τόσα τα οποία έφτασαν στα αυτιά μας μέσω την ειδήσεων από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, ειδικά κατά την τελευταία δεκαετία.

Ευτυχώς, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι απλώς το «σενάριο» για το νέο βιντεοκλίπ του Nas για το τραγούδι "Cops Shoot The Kid", το οποίο στοχεύει να θίξει το ζήτημα της αστυνομικής βιαιότητας στη σύγχρονη Αμερική: μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος του κειμένου.

Το "Cops Shoot The Kid" συνεχίζει το promo για το πρόσφατο άλμπουμ Nasir, μια δουλειά που δεν πολυάρεσε στους ταγούς των σύγχρονων χιπ χοπ τάσεων, μα στηρίχτηκε δεόντως από τους φίλους των 1990s, φτάνοντας ως το #5 των Η.Π.Α., το #16 της Βρετανίας και το #173 της πάντα σημαντικής για τα ραπ πράγματα Γαλλίας.

Στο βιντεοκλίπ, μάλιστα, κάνει μια σύντομη εμφάνιση και ο ράπερ Slick Rick, του οποίου το "Children's Story" έχει σαμπλάρει ο Nas στο δικό του κομμάτι.

{youtube}TBT7ytgVB9c{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured