news.team

Έγινε παγκοσμίως διάσημος ως κιθαρίστας των Queen ο Brian May και έχει γράψει πλήθος γνωστών τους τραγουδιών. Όσοι όμως έχουν παρακολουθήσει από κοντά την καριέρα του, ξέρουν ότι πάντα είχε και σόλο φιλοδοξίες.

Ως έναν βαθμό, οι φιλοδοξίες αυτές εκπληρώθηκαν το 1992 με τον δίσκο Back To The Light (Βρετανία #6, Η.Π.Α. #159), δουλειά που ήρθε στον απόηχο της συγκίνησης για τον θάνατο του Freddie Mercury και τη διάλυση των Queen. Ωστόσο το πράγμα έκτοτε δεν τσούλησε για τον May, ούτε εμπορικά, ούτε από την άποψη του καλλιτεχνικού εκτοπίσματος.

Τώρα, λοιπόν, δοκιμάζει ξανά την τύχη του με το "New Horizons", το πρώτο του σόλο τραγούδι εδώ και 20 χρόνια. Το λάνσαρε μάλιστα από το Κέντρο Ελέγχου της NASA ως φόρο τιμής στην αποστολή New Horizons. Όπως μάλιστα μπορείτε να ακούσετε και στον σύνδεσμο παρακάτω, στο κομμάτι συμμετέχει και ο μακαρίτης αστροφυσικός Stephen Hawking. «Ήταν συναρπαστικό για μένα να ενώσω τις δύο μεγάλες μου αγάπες, τη Μουσική και την Αστρονομία», δήλωσε ο 71χρονος μουσικός.

Παρά την όλη περίσταση, βέβαια, δεν είναι τυχαίο ότι ο May ανακινεί τη σόλο καριέρα του στον απόηχο της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας του Bohemian Rhapsody (δείτε και εδώ). Στο φιλμ τον έπαιξε ο 35χρονος Ουαλός ηθοποιός Gwilym Lee.

Για την ώρα, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αν το "New Horizons" είναι μεμονωμένο single ή προάγγελος κάποιας σόλο κυκλοφορίας του May που «ψήνεται» για το 2019.

{youtube}j3Jm5POCAj8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured