φωτογραφία: Taylor Hill

Ήταν 2006 όταν οι Tool έβγαλαν το άλμπουμ 10,000 Days, μια πολυαναμενόμενη δουλειά, η οποία ερχόταν ως διάδοχος του Lateralus (2001): ενός δίσκου οριακού, που ευτύχησε να κριθεί ανάμεσα στους σημαντικότερους των '00s και να βρει παράλληλα μεγάλη εμπορική ανταπόκριση (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #16, Αυστραλία #1, Γαλλία #21, Καναδάς #1, Γερμανία #5).

Αντίστοιχα καλά τα πήγε και το 10,000 Days σε πωλήσεις (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #4, Αυστραλία #31, Γαλλία #7, Καναδάς #1, Γερμανία #2, Ελλάδα 1), αλλά και σε κριτικές, έστω και αν ορισμένοι βρήκαν ότι οι Tool έκαναν πλέον πιο «χαμηλές» πτήσεις σε σχέση με όσα τους καθιέρωσαν ανάμεσα στις μεγάλες μπάντες: θυμηθείτε πατώντας εδώ τι είχε γράψει τότε στις σελίδες μας ο Χάρης Συμβουλίδης.

Από τότε, όμως, ακολούθησαν 13 μαρτυρικά χρόνια για τους fans, στα οποία ο «καινούριος δίσκος των Tool» έγινε ένα από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα της μουσικής επικαιρότητας. Αιτία, οι ρυθμοί χελώνας με τους οποίους κινήθηκαν οι Αμερικανοί και -για αρκετούς- τα καπρίτσια του ηγέτη Maynard James Keenan, που σε κάποιες φάσεις φάνηκε πιο πρόθυμος να επενδύσει σε προσωπικά οχήματα έκφρασης (ή και στα ...κρασιά του!), παρά στη μπάντα με την οποία έγινε όνομα.

Η κατάσταση φάνηκε να αλλάζει επιτέλους το 2018, όμως τελικά οι fans έμειναν πάλι μόλις με ...μισό νέο κομμάτι (το ήδη γνωστό από τις συναυλίες "Descending") και με νέες υποσχέσεις.

Τώρα, ωστόσο, τα ψέματα τελειώνουν.

Επισήμως, και μάλιστα από τα χείλη του ίδιου του Keenan, ήρθε η είδηση ότι οι ηχογραφήσεις του νέου άλμπουμ, ολοκληρώθηκαν!

Δημοσιεύοντας στο προσωπικό του Twitter, ο Keenan ανακοίνωσε ότι πλέον ο δίσκος βρίσκεται στην τελική διαδικασία της μίξης.

Την οποία βέβαια χαρακτήρισε «μακρά», επίθετο που τρόμαξε αρκετούς fans με το πόσο ...μακριά μπορεί να πάει η βαλίτσα. Ωστόσο, οι περισσότεροι «βλέπουν» το άλμπουμ να έρχεται επιτέλους μέσα στο 2019, έστω και αν μιλάμε για τα τέλη του έτους. Οι πιο αισιόδοξοι, μάλιστα, μιλάνε για το καλοκαίρι, με δεδομένο ότι τον Ιούνιο οι Tool ξεκινούν ευρωπαϊκή περιοδεία.

Κι έτσι το μεγάλο ερώτημα πλέον μετατοπίζεται στο αν το νέο άλμπουμ θα αξίζει την αναμονή. Άλλωστε μέσα στο 2018 είδαμε τον Keenan να επαναφέρει και τους A Perfect Circle μετά από 14 χρόνια σιωπής, όμως το Eat The Elephant (Η.Π.Α. #3, Βρετανία #12, Αυστραλία #2, Καναδάς #3, Γερμανία #2) δεν είχε να πει και πολλά πράγματα: δείτε τι έγραψε σε μας ο  Χρυσόστομος Τσαπραΐλης, πατώντας εδώ.

{youtube}4hT7UQ60qCU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured