news.team

Την έλεγαν Margaret Morton και ήταν από το San Mateo της Καλιφόρνια, πήρε όμως το όνομα του Neil Young όταν τον παντρεύτηκε το 1978 και το κράτησε μετά το διαζύγιό τους το 2014.

O λόγος ασφαλώς για την Pegi Young, που μπορεί να έγινε γνωστή στο πλάι του διάσημου πρώην άντρα της, ωστόσο ήταν και η ίδια μια αξιόλογη φιγούρα, η οποία άφησε έργο ως τραγουδοποιός, περιβαλλοντολόγος και εκπαιδεύτρια παιδιών με σοβαρά προβλήματα ομιλίας (για τα οποία ίδρυσε το Bridge School το 1976, στο Hillsborough της Καλιοφόρνια).

Γνώρισε τον Neil Young το 1974, όταν δούλευε ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο που βρισκόταν κοντά στο ράντσο του -την ιστορία έχει διηγηθεί μάλιστα ο Καναδός τραγουδοποιός στο "Unknown Legend". Παντρεύτηκαν 4 χρόνια αργότερα και απόκτησαν 2 παιδιά, έμειναν δε αντρόγυνο για 34 χρόνια, μέχρι που ο Young ζήτησε διαζύγιο το 2014.

Η Young άρχισε να τραγουδά στο πλευρό του συζύγου της, συνοδεύοντάς τον για δεκαετίες στα δεύτερα φωνητικά κατά τη διάρκεια των διαφόρων περιοδειών του. Το 2007 έβγαλε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο Pegi Young, ενώ κατά την τρέχουσα δεκαετία έστησε τη δική της μπάντα, τους Survivors. Παρέμεινε μάλιστα δισκογραφικά ενεργή ως το 2017 (όταν βγήκε το τελευταίο της άλμπουμ, Raw), παρά το γεγονός ότι είχε ήδη διαγνωστεί με καρκίνο.

Η μάχη αποδείχθηκε άνιση και η Pegi Young την έχασε ανήμερα Πρωτοχρονιά. Ήταν 66 ετών.

{youtube}oai7LvGc0FA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured