Το όνομά τους έγινε γνωστό στους νεότερους χάρη στα Φιλαράκια, όπου η μπάντα αναφερόταν ως «The One With Joey's Award» (2001), οι παλιοί ωστόσο μάλλον θα θυμούνται ευκρινέστερα το αντρόγυνο των Captain & Tennille που στο δεύτερο μισό της δεκαετίας είχαν κάμποσες επιτυχίες, με προεξέχουσες τη διασκευή τους στο "Love Will Keep Us Together" το 1975 (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #32) και το "Do That to Me One More Time" το 1979 (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #7).

«Captain» της υπόθεσης ήταν ο Daryl Dragon, γιος του συνθέτη Carmen Dragon (κάτοχος Όσκαρ Καλύτερου Soundtrack για το Cover Girl το 1944), ο οποίος το 1972 συμμετείχε στους Beach Boys ως κιμπορντίστας. Τότε ήταν που γνώρισε την Toni Tennille, τραγουδίστρια και συνθέτρια, την οποία επίσης πήραν οι Beach Boys μαζί ως κιμπορντίστρια στις περιοδείες τους.

Μέσα στη χρονιά, οι δυο τους έστησαν το ντουέτο Captain & Tennille, κέρδισαν κάμποση τοπική φήμη στο Λος Άντζελες και κατέληξαν με ένα δισκογραφικό συμβόλαιο στην A&M.

Το ντουέτο ουσιαστικά αποσύρθηκε από τη δισκογραφία μετά το αποτυχημένο άλμπουμ του 1982 More Than Dancing. Ωστόσο δεν διαλύθηκαν και παρέμειναν ενεργοί με διάφορους τρόπους, είτε μαζί, είτε ως σόλο καλλιτέχνες. Το σχήμα διαλύθηκε το 2013, προφανώς λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας του Dragon, ο οποίος έπασχε από μια νευρολογική ασθένεια παρόμοια με το Πάρκινσον, μη μπορώντας πλέον να παίξει πλήκτρα.

Τα προβλήματά του δεν έγιναν ωστόσο γνωστά παρά το 2014, όταν η Tennille ζήτησε διαζύγιο, τερματίζοντας 39 χρόνια κοινού βίου. Αν και για τον "Captain" το αίτημα αποτέλεσε έκπληξη, ο γάμος έληξε κοινή συναινέσει και οι δυο τους έμειναν καλοί φίλοι.

Ο "Captain" πέθανε προχθές στο Prescott της Αριζόνα από νεφρική ανεπάρκεια, με την Tennille να βρίσκεται δίπλα του ως το τέλος. Τον θάνατό του ανακοίνωσε η αμερικάνικη εφημερίδα Washington Post. Ήταν 76 ετών.

{youtube}0aU57V6VBW0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured