φωτογραφία: Steve Diet

Το φθινόπωρο του 2018, πολύς κόσμος ανά την υφήλιο έχασε τον ύπνο του για να δει την τηλεοπτική σειρά Οι Δαίμονες του Χιλ Χάουζ (The Haunting of Hill House), την οποία έφτιαξε ο Mike Flanagan για το Netflix. Ανάμεσά τους και ο Stephen King, αλλά και πολλοί εδώ στην Ελλάδα.

Το σίριαλ ήταν μια ελεύθερη, σύγχρονη διασκευή στο σπουδαίο μυθιστόρημα της Shirley Jackson με το ίδιο όνομα (1959), το οποίο ήδη έχει μεταφερθεί επιτυχώς στον κινηματογράφο, σε ένα κλασικό στιγμιότυπο για το horror είδος (1963, ως The Haunting, σε σκηνοθεσία Robert Wise).

Η επιτυχία της σειράς άνοιξε την πόρτα της δισκογραφίας και για το soundtrack το οποίο έφτιαξαν οι Newton Brothers, σταθεροί συνεργάτες του Flanagan: στον σύνδεσμο παρακάτω, μπορείτε να πάρετε μια «γεύση», ακούγοντας τη σύνθεση "Go Tomorrow".

To τηλεοπτικό score εκδόθηκε σε πράσινο και σε μπλε βινύλιο από τη Waxwork, την εταιρεία δηλαδή που επιμελήθηκε και την εορταστική επανέκδοση του soundtrack για τη Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών του George Romero, που συμπλήρωσε πρόσφατα 50 χρόνια.

{youtube}_k5W2wR4bu8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured