60 χρόνια ύπαρξης έκλεισαν φέτος οι O'Jays, γκρουπ θρυλικό για το παλιό rhythm & blues, το οποίο πέρασε αργότερα επιτυχώς και από τη ντίσκο, αλλά και από την κλασική soul, αφήνοντας τεράστιες επιτυχίες σαν το "Love Train" του 1973 (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #9) ή το "Use Τa Be My Girl" του 1978 (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #9).

Παρά τα τόσα χρόνια, οι O'Jays έχουν ακόμα στη σύνθεσή τους 2 από τα 5 ιδρυτικά μέλη, τον «αρχηγό» Eddie Levert και τον Walter Williams. Έχουν ωστόσο περίπου 8ετία πια να φανούν στη δισκογραφία, από το άλμπουμ δηλαδή του 2010 Christmas With The O'Jays.

Τώρα, το γκρουπ ανακοινώνει ότι έφτασε η ώρα της σύνταξης. Θα αποχαιρετήσουν ωστόσο το κοινό με ένα τελευταίο άλμπουμ, προπομπός του οποίου γίνεται το νέο τραγούδι "Above The Law" -μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Above The Law" θίγει το θέμα της αστυνομικής βιαιότητας κατά των Αφροαμερικανών στις σύγχρονες Η.Π.Α. και συνδέεται με το κίνημα Black Lives Matter. Αποτελεί τμήμα του άλμπουμ The Last Word, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου 2019 από την S-Curve.

{youtube}JHSK71l7lbk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured