Πίσω στο 2000, οι Lambchop από το Τενεσί ήταν σε όλα τα μουσικά περιοδικά, με πολλούς να θεωρούν ότι είχαν βγάλει ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς με τον 5ο τους δίσκο Nixon. Παρότι σε εμπορικό επίπεδο σημείωσε μόλις ένα #60 στη Βρετανία, έχει έκτοτε συμπεριληφθεί και στο επιδραστικό βιβλίο 1001 Albums You Must Hear Before You Die. Εκείνη την εποχή, ο «εγκέφαλός» τους Kurt Wagner ήταν ταγμένος σε alternative country διαδρομές, που εξερευνούσαν τη σχέση της παραδοσιακής μουσικής των λευκών αποίκων των Η.Π.Α. με είδη σαν τη soul, το post-rock, ακόμα και το lounge.

Στα επόμενα χρόνια, αν και δεν άγγιξαν ξανά τέτοια επίπεδα δημοσιότητας, παρέμειναν ανήσυχοι εξερευνητές των ορίων. Και το 2016 ξαναβρέθηκαν στην αιχμή της επικαιρότητας, όταν πολλοί επαίνεσαν το FLOTUS (For Love Often Turns Us Still) για το ηλεκτρονικό όραμα που κόμιζε στον country ήχο. Το άλμπουμ τα πήγε καλούτσικα σε εμπορικό επίπεδο (Η.Π.Α. #212, Βρετανία #51, Γερμανία #66), με αποτέλεσμα πολλοί να αδημονούν για τη συνέχεια.

Τώρα, λοιπόν, σήμανε η ώρα της επιστροφής. Και στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ένα φρέσκο και επίκαιρο τραγούδι με τίτλο "The December-ish You", βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε γι' αυτό ο Jonny Sanders.

Λακωνικός μα καίριος, ο Wagner είχε αυτό να δηλώσει για το τραγούδι, δήλωση που κρατάμε στα αγγλικά ώστε να μη χάσει το νόημά της, αφού αναφέρεται βέβαια σε πασίγνωστο τραγούδι των Beatles: «Picture yourself on a boat on a river, with tangerine trees and marmalade skies... This is not that»!

Το "The December-ish You" προλογίζει το νέο άλμπουμ This (Is What I Wanted To Tell You), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου 2019 από τη City Slang.

{youtube}rRKeoOBnUhk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured