Πίσω στη δεκαετία του 1990, οι Alice In Chains αναδείχθηκαν σε μία από τις πιο αγαπητές μπάντες του Σιάτλ από εκείνες που σχετίστηκαν με το grunge κίνημα, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στον εναλλακτικό ήχο. Το 2ο άλμπουμ τους Dirt (1992) παραμένει για πολλούς ορόσημο για την εποχή αυτή, ευτύχησε δε να έχει και σημαντικό εμπορικό εκτόπισμα, φτάνοντας στο #6 των Η.Π.Α. και στο #42 της Βρετανίας.

Ενώ όμως βρίσκονταν σε σταθερά ανοδική τροχιά, τα μπλεξίματα του τραγουδιστή Layne Staley με τις καταχρήσεις και την κατάθλιψη τους κατέστησαν ανενεργούς από το 1996 και μετά. Ο θάνατός του το 2002, μόλις στα 34, σήμανε και το τέλος του γκρουπ.

Κάποια χρόνια αργότερα, ωστόσο, ο κιθαρίστας Jerry Cantrell με τον ντράμερ Sean Kinney αποφάσισαν να συνεχίσουν τους Alice In Chains, προσλαμβάνοντας τον William DuVall ως τραγουδιστή (2006). Το άλμπουμ Black Gives Way To Blue απέδειξε κατόπιν ο κόσμος δεν τους είχε ξεχάσει με ένα εμφατικό #5 στις Η.Π.Α. και ένα #19 στα βρετανικά charts.

Ο φετινός δίσκος Rainier Fog (Η.Π.Α. #12, Βρετανία #9) φέρνει τώρα τους Alice In Chains και στην Ελλάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία. Ανακοινώθηκαν από το Release Athens Festival για τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 στην Πλατεία Νερού, είδηση που προξένησε χθες έναν social media ενθουσιασμό σε όσους διατέλεσαν grunge kids πίσω στη δεκαετία του 1990.

Η προπώληση θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί, προς 38 ευρώ (μονό) και 70 ευρώ (διπλό), και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Οι επόμενες φάσεις της προπώλησης θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Επίσης, θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων με αρχική τιμή στα 80 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 100 ευρώ.

{youtube}l7MH9F2_4qY{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured