Δεν έχουν ακόμα ξεθωριάσει οι μνήμες από τον περσινό καυγά του Nick Cave και του Roger Waters σχετικά με το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται συναυλιακά το Ισραήλ. Στην κόντρα εκείνη είχε κάνει μάλιστα ηχηρή παρέμβαση και ο Brian Eno, υποστηρίζοντας το συναυλιακό μποϊκοτάζ έναντι του Ισραήλ -για τον τρόπο με τον οποίον μεταχειρίζεται τους Παλαιστίνιους- και ασκώντας κριτική στον Cave που δεν προέβη σε ακύρωση των προγραμματισμένων του εμφανίσεων με τους Bad Seeds.

Οι περισσότεροι, πάντως, μάλλον το είχαμε ξεχάσει. Όχι όμως και ο Cave, ο οποίος ένιωσε τώρα την ανάγκη να δημοσιοποιήσει το γράμμα που έγραψε στον Brian Eno, ως μέρος της συνεχιζόμενης Q&A σειράς του Red Hand Files.

Στο γράμμα αυτό ο Cave καθιστά σαφές ότι δεν συμπαθεί την κυβέρνηση του Μπένγιαμιν Νετανιάχου (που κοντεύει τα 10 χρόνια στην εξουσία), λέει όμως πως δεν βλέπει τη διασύνδεση των συναυλιών του με κάποιου είδους υποστήριξη προς αυτήν -θυμίζοντας παράλληλα ότι κάθε άλλο παρά άσχετος είναι ή αδιάφορος σχετικά με το δράμα των Παλαιστινίων, έχοντας μεταξύ άλλων βοηθήσει ενεργά στη συγκέντρωση 150.000 λιρών Αγγλίας υπέρ των παιδιών της περιοχής.

Ταυτόχρονα, τονίζει ότι δεν υποστηρίζει ούτε το κάλεσμα για μποϊκοτάζ των καλλιτεχνικών δρώμενων, το οποίο χαρακτηρίζει «δειλό και ντροπιαστικό».

Δημοσιεύοντας το γράμμα, ο Cave έγραψε κι ένα νέο σημείωμα προς τους δικούς του fans, λέγοντας ότι ο Brian Eno είναι ένας από τους μουσικούς του ήρωες και ότι δεν έχει σταματήσει να σκέφτεται αν η απόφασή του να πάει τους Bad Seeds στο Ισραήλ ήταν όντως σωστή ή όχι. «Δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα», δηλώνει, «αλλά απλά δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τους fans μας στο Ισραήλ με τόση περιφρόνηση, ώστε να κάνω το χατήρι στον Eno».

{youtube}VJTjsVSzQ1Q{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured