Επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία έκανε πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνάντησε στη Μόσχα τόσο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όσο και τον ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Τα πολιτικά ρεπορτάζ εστίασαν στις συνομιλίες (όπως ήταν φυσικό), το lifestyle ασχολήθηκε με το ...μπλε φουλάρι του Πρωθυπουργού, αλλά υπήρχε και μια αναπάντεχη μουσική έκπληξη στην όλη υποδοχή.

Όταν δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στον Κήπο Αλεξάνδρου για να καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη, ρώσικη στρατιωτική μπάντα έπαιξε τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Ως εδώ, έχουμε τυπικό πρωτόκολλο. Μετά, όμως, για να τιμήσουν τον προσκεκλημένο τους, έπαιξαν και μια διασκευή στο ..."From Souvenirs To Souvenirs" του Ντέμη Ρούσσου!

Το τραγούδι αυτό (1975) υπήρξε μία από τις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες του χαρισματικού συμπατριώτη μας, ο οποίος ήταν πολύ δημοφιλής (και) στη Ρωσία -λέγεται μάλιστα ότι το 1991, σε μια συναυλία του εκεί, χρειάστηκε να του εξηγήσουν ότι το κοινό δεν θα τον άφηνε να φύγει αν δεν τους το έπαιζε.

Στη χώρα μας, ωστόσο, το "From Souvenirs To Souvenirs" δεν ακούστηκε τόσο πολύ στην πρωτότυπη εκδοχή του, αλλά διασκευασμένο από τη Μαρινέλλα (επίσης 1975) υπό τον τίτλο "Γιατί Φοβάσαι (Πάρ' Το Φεγγάρι Και Καν' Το Βέρα Μου)", με πολύ διαφοροποιημένους ελληνικούς στίχους του Πυθαγόρα.

Δεν γνωρίζουμε δυστυχώς τίποτα για τις αντιδράσεις του Αλέξη Τσίπρα, ούτε και τι γνώμη έχει (αν έχει) για τον Ντέμη Ρούσσο.

{youtube}pdoW2P049S0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured