Παρά τα σχεδόν 30 χρόνια τους στο indie κουρμπέτι των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Superchunk παρουσιάστηκαν φέτος αειθαλείς, βάζοντας τα γυαλιά σε πολλές νεότερες μπάντες με το άλμπουμ What Α Time Τo Be Alive (Η.Π.Α. #182) -πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε τι έγραψε σε μας γι' αυτό ο Άγγελος Κλειτσίκας.

Παρά ταύτα, το γκρουπ επιστρέφει τώρα με κάτι καινούριο, ένα τραγούδι ονόματι "Our Work Is Done", στο οποίο καλεσμένος τους στα φωνητικά είναι ο Damian Abraham των Fucked Up: μπορείτε να το ακούσετε μέσω Spotify, πατώντας εδώ.

Το "Our Work Is Done" είναι το 3ο κατά σειρά single που εκδίδουν στη Merge για φιλανθρωπικούς σκοπούς: τα κέρδη θα πάνε όλα στον οργανισμό 350.org, ο οποίος παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την κλιματική αλλαγή.

«Μας κατακλύζουν πλέον οι ανησυχητικές ειδήσεις», δήλωσε ο τραγουδιστής των Superchunk, Mac McCaughan «κι έτσι πολλές φορές γίνεται δύσκολο να εστιάσεις σε εκείνα τα μεγάλα θέματα, που μας αφορούν όλους. Η κλιματική αλλαγή, όμως, μεταμορφώνει τον κόσμο μας με επικίνδυνους τρόπους και απαιτεί την άμεση δράση μας».

Αλλά ίσως το πιο ωραίο, είναι τελικά το b-side του "Our Work Is Done": μια διασκευή στο αθάνατο "Total Eclipse" του Klaus Nomi.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured