φωτογραφία: Robert Sebree

Παραμένει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές μα και φιγούρες που ξεπήδησαν από τη νεοκυματική Βρετανία της δεκαετίας του 1980 η Annie Lennox, έστω κι αν έχει 4 περίπου χρόνια να φανεί -από το Nostalgia του 2014 (Βρετανία #9, Η.Π.Α. #10, Αυστραλία #16, Γαλλία #75, Καναδάς #9, Γερμανία #15, Ελλάδα #8).

Τώρα, ωστόσο, η 63χρονη Σκωτσέζα που μετρά πωλήσεις 80.000.000 αντιτύπων παγκοσμίως (συμπεριλαμβάνοντας την εποχή των Eurythmics) επιστρέφει με φρέσκο τραγούδι: λέγεται "Requiem For A Private War" και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Πάντως, το "Requiem For A Private War" δεν προλογίζει κάτι καινούριο εκ μέρους της Annie Lennox. Πρόκειται αντιθέτως για μια συμμετοχή της στο soundtrack της νέας ταινίας του Matthew Heineman A Private War, η οποία πραγματεύεται την αληθινή ιστορία της Αμερικανίδας πολεμικής ανταποκρίτριας Marie Colvin, που σκοτώθηκε το 2012 (στα 56 της) καλύπτοντας για τους Sunday Times του Λονδίνου την πολιορκία της Homs (2011-2014), κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στη Συρία. Μαζί της σκοτώθηκε και ο βραβευμένος Γάλλος φωτογράφος  Rémi Ochlik.

«Είχαμε γνωριστεί πριν τον θάνατό της», εξήγησε η Lennox, «δεν μπορώ να πω ότι γίναμε φίλες, όμως νομίζω θα το είχαμε κάνει αν δεν είχε τέτοιο τραγικό τέλος».

Στην ταινία, που βγήκε επισήμως αυτήν την εβδομάδα στα βρετανικά σινεμά, τον ρόλο της Colvin παίζει η Rosamund Pike.

{youtube}Vhol0wg0-Wk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured