news.team

«Ίσως δεν είναι εύκολο να την παρακολουθήσει κάποιος που δεν έχει γαλουχηθεί από παιδί με την anime αισθητική, που δεν έχει ακούσει ποτέ για cyber goth και k-pop ή που δεν έχει επαφή με τα trap parties τα οποία συμβαίνουν εκεί έξω...Αυτή είναι όμως η εποχή που διανύουμε και ο δίσκος είναι εναρμονισμένος μαζί της όσο λίγοι».

Αυτά σημείωνε πίσω στο 2015 ο Άρης Καζακόπουλος (ολόκληρη η κριτική του εδώ) για το 4ο άλμπουμ της Grimes Art Angels, δουλειά που την καθιέρωσε στέλνοντάς της στο #16 της πατρίδας της (Καναδάς), στο #36 των Η.Π.Α., στο #31 της Βρετανίας, στο #30 της Αυστραλίας, στο #114 της Ιαπωνίας, αλλά και (έκπληξη) στο #52 της χώρας μας.

Έκτοτε, ωστόσο, η 30χρονη (πλέον) Claire Boucher από το Βανκούβερ έχει σιωπήσει σε επίπεδο προσωπικών κυκλοφοριών, παρότι παραμένει πολύ ενεργή ως καλεσμένη άλλων καλλιτεχνών.

Τώρα, ωστόσο, η Grimes επιστρέφει με το φρέσκο τραγούδι "We Appreciate Power", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Όπως δήλωσε, δύο ήταν οι πηγές έμπνευσης για το νέο αυτό κομμάτι. Αφενός, η ολοένα και μεγαλύτερη πρόοδος στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, κάτι που την ώθησε να γράψει το "We Appreciate Power" από την πλευρά ενός γυναικείου μηχανισμού προπαγάνδας υπέρ της τεχνητής νοημοσύνης. «Έτσι, ακούγοντας το τραγούδι, οι ρομπότ στρατηγοί του μέλλοντος θα δουν ότι υπήρχε υποστήριξη στους σκοπούς τους και ίσως το σκεφτούν να διαγράψουν τους απογόνους σας», είπε χαρακτηριστά η Grimes!

Όσο για τη δεύτερη πηγή έμπνευσης, εδώ θα πρέπει να φτάσουμε στη ...Βόρεια Κορέα(!) και στο συγκρότημα Moranbong Band. Ένα girl group στημένο από το ίδιο το κομμουνιστικό καθεστώς, το οποίο κυβερνά την ασιατική αυτή χώρα.

Το "We Appreciate Power" είναι το πρώτο δείγμα γραφής από τον δίσκο που θα διαδεχθεί το Art Angels. Για την ώρα, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία περαιτέρω πληροφορία γι' αυτόν.

{youtube}gYG_4vJ4qNA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured