φωτογραφία: Mike Massaro

«Our cities cry and lay bleaching
The tears align, an etching of the cost»

Την προηγούμενη δεκαετία, οι πειραματισμοί των Animal Collective πάνω στην indie pop φόρμα τους έκανε για λίγο σημείο αναφοράς, κυρίως στο 8ο και πολυσυζητημένο τους άλμπουμ Merriweather Post Pavilion (2009), το οποίο τους έστειλε στο #13 της πατρίδας Αμερικής και στο #26 της Βρετανίας, λαμβάνοντας σωρεία καλών κριτικών (δείτε τι είχε γράψει τότε σε μας ο Διονύσης Κοτταρίδης, εδώ).

Φέτος το καλοκαίρι, είδαμε στην Ελλάδα μια καλή αν και λίγο απαιτητική συναυλία εκ μέρους των Panda Bear & Avey Tare στο Ξέφωτο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στα πλαίσια του Summer Nostos Festival 2018 (δείτε την ανταπόκριση του Άγγελου Κλειτσίκα, εδώ), ενώ λίγο μετά ήρθε και η δισκογραφική επιστροφή του γκρουπ από τη Βαλτιμόρη, με το άλμπουμ Tangerine Reef -το πρώτο τους χωρίς συμμετοχή του Panda Bear.

Τώρα, όμως, έχουμε ένα αναπάντεχο καινούριο τραγούδι ονόματι "Suspend The Time", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το "Suspend The Time" βρίσκει τους Animal Collective να συνεργάζονται με την Ami Dang, μια ηλεκτρονική δημιουργό από τη Βαλτιμόρη. Στόχος του τραγουδιού είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τους κινδύνους που φέρνει η ραγδαία οξίνιση των ωκεάνιων συστημάτων (λόγω της απορρόφησης από τα νερά του διοξειδίου του άνθρακα που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα), που έχει δυστυχώς φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα.

Ο κίνδυνος είναι πιο άμεσος για διάφορες μορφές θαλάσσιας ζωής, εν τέλει όμως αφορά και την ανθρωπότητα, τόσο λόγω αλιείας, όσο και επειδή οι ωκεανοί αποτελούν βασικούς ρυθμιστές του κλίματος της Γης. Στις 8 Ιανουαρίου 2019 θα έχουμε την πρώτη Μέρα Δράσης Ενάντια στην Οξίνιση των Ωκεανών (Ocean Acidification Day of Action), στην οποία οι Animal Collective συμμετέχουν πολύ ενεργά.

{youtube}Obp-xEvWPEw{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured