Μην ανησυχείτε αν ως τώρα δεν είχατε ακούσει ποτέ για την ύπαρξη των Threatin. Αυτό το one-man εγχείρημα του 29χρονου Jered Threatin από το Λος Άντζελες (κατά κόσμον Jered Eames) ήταν ως τώρα παγκοσμίως ...άγνωστο.

Κι αυτό ακριβώς θέλησε κι εκείνος να αλλάξει. Και το πέτυχε με τον πλέον ανορθόδοξο τρόπο, κοροϊδεύοντας τη σύγχρονη συναυλιακή βιομηχανία.

Επιθυμώντας προφανώς να ζήσει το όνειρο μιας ευρωπαϊκής περιοδείας, χρησιμοποίησε το ίντερνετ για να συστηθεί ως ατζέντης των Threatin. Στη συνέχεια, έφτιαξε ψεύτικο υλικό αρχείου με συναυλίες στο Λος Άντζελες γεμάτες κόσμο, αγόρασε σωρηδόν likes στο Facebook και views στο YouTube και έφτασε μέχρι το σημείο επινόησης ικανοποιητικής προπώλησης εισιτηρίων ώστε να πείσει μια σειρά από χώρους στη Βρετανία (και σε μερικές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες) να κλείσουν τη μπάντα, πληρώνοντας το μίνιμουμ των εξόδων για το μπαρ και την ασφάλεια, ώστε να σιγουρευτεί ότι θα είναι οπωσδήποτε ανοιχτοί ακόμα και με μηδαμινή προσέλευση.

Κάπως έτσι στήθηκε η πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία των Threatin, με τίτλο Breaking The World.

Πρώτη του Νοέμβρη, όμως, στην προγραμματισμένη συναυλία τους στο Underworld του Λονδίνου, φάνηκαν μόνο ...3(!) άτομα. Με αποτέλεσμα ο χώρος να ζητήσει τα ρέστα με δημόσιο σχόλιο στο Facebook των Threatin, ρωτώντας τι απέγιναν τα 291 εισιτήρια που υποτίθεται ότι είχαν ήδη προπωληθεί. Ο Jered Threatin, ωστόσο, απενεργοποίησε γοργά τα σχόλια σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπόρεσε να κρατήσει για λίγο το όνειρο ζωντανό.

Αλλά στις 6 του Νοέμβρη, στο Exchange του Μπρίστολ, η support μπάντα Ghost Of The Machines απόρησε που δεν υπήρχε άνθρωπος όταν βγήκαν να παίξουν, παρότι είχαν ενημέρωση για προπώληση 180 εισιτηρίων. Ωστόσο έφυγαν αμέσως μετά το set και έτσι δεν είδαν τη συνέχεια. Παρά ταύτα, ο τραγουδιστής τους Billy John Bingham επικοινώνησε με τον φίλο του Adam Gostick, ντράμερ στους Unresolved, ξέροντας ότι κι εκείνοι θα έπαιζαν support στους Threatin στο Μπέρμιγχαμ, στις 8 Νοεμβρίου. Έτσι ο Gostick έκατσε να δει τι θα γίνει και είδε τον Jered Threatin και τους session μουσικούς του να ...δίνουν συναυλία για το μοναδικό άτομο που αγόρασε εισιτήριο και πήγε!

Στόμα με στόμα, λοιπόν, αποκαλύφθηκε το όλο πράγμα. Και με την είδηση να κάνει πια τον γύρο του κόσμου, ακύρωσαν τις επόμενες εμφανίσεις τους στο Μπέλφαστ, στο Παρίσι, στο Μπέργκαμο της Ιταλίας και στο Weinheim της Γερμανίας και κατέβασαν τη σελίδα τους στο Facebook. Ο Τύπος αναζητά τον Jered Threatin για δηλώσεις, αλλά ως τώρα δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα.

«Δεν ξέρω γιατί το έκανε», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ο Patrice Lovelace, ο οποίος δουλεύει στο promo συναυλιών στο Λονδίνο, «πάντως πλέον είναι διάσημος και θέλουμε τώρα να τον καλέσουμε να παίξει το 2019. Μόνο που με έχει μπλοκάρει στο Twitter και δεν μπορώ να του το πω».

Τελικά, ο Threatin τουίταρε το εξής πριν λίγες ώρες, προς κάθε ενδιαφερόμενο: «Τι ακριβώς είναι αλήθεια Fake News; Μετέτρεψα έναν άδειο χώρο σε παγκόσμια πρώτη είδηση. Αν το διαβάζετε αυτό, τότε είστε κι εσείς τμήμα της ψευδαίσθησης».

{youtube}mxr6COyjD1o{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured