Η ώρα της αλήθειας έρχεται σύντομα για τους Smashing Pumpkins, οι οποίοι πέτυχαν πρόσφατα να απασχολήσουν τη μουσική επικαιρότητα με το κάτι-σαν-reunion που επιχείρησε ο Billy Corgan, πυροδοτώντας εκ νέου το ενδιαφέρον όσων τους αγάπησαν στη δεκαετία του 1990.

Το νέο, φιλόδοξο άλμπουμ Shiny Αnd Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun. καταφτάνει την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου από τη Martha's Music (σε διεθνή διανομή Napalm Records), οπότε το σχετικό promo τονώθηκε αυτές τις μέρες με τη δημοσίευση ενός ακόμα καινούριου τραγουδιού: λέγεται "Knights Of Malta" και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το κομμάτι μνημονεύει βέβαια τους Ιωαννίτες ιππότες, στους οποίους παραχωρήθηκε η Μάλτα το 1530 ύστερα από συμφωνία του Πάπα και της Ισπανίας, με αντάλλαγμα ετήσιο φόρο προς το βασίλειο της Σικελίας (το οποίο ήταν ισπανική κτήση). Η εξέλιξη δυσαρέστησε πολύ την Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία εκστράτευσε το 1565 εναντίον της Μάλτας. Παρά όμως την αριθμητική υπεροχή των Οθωμανών και το γεγονός ότι έπεσαν στη μάχη οι μισοί περίπου Ιππότες, η θρυλική πλέον ηρωική τους αντίσταση ανάγκασε τους επιτιθέμενους να τα μαζέψουν και να φύγουν.

Το τάγμα κράτησε κατόπιν τη Μάλτα ως την ήττα του από τον Ναπολέοντα το 1798, όταν και διασκορπίστηκε.

{youtube}O80Kwt4zcxs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured