Λίγα alternative rock συγκροτήματα από όσα αναδύθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1990, στον απόηχο της επιτυχίας των Nirvana, βρήκαν τόσο θερμή ανταπόκριση από το εναλλακτικό κοινό όσο οι Lemonheads από τη Βοστόνη -των οποίων ο τραγουδιστής Evan Dando έγινε για λίγο και σύμβολο του σεξ.

Όπως και πολλές άλλες μπάντες της ίδιας συνομοταξίας, οι Lemonheads είχαν ξεκινήσει ήδη από το 1986, με τον πρώτο δίσκο να έρχεται το 1987 (Hate Your Friends). Ο μεγάλος όμως χαμός έγινε στο 5ο στούντιο άλμπουμ τους It's Α Shame About Ray το 1992, φέρνοντάς τους στο #68 των Η.Π.Α. και στο #33 της Βρετανίας.

Το 1998, αν και δεν έγινε επίσημη ανακοίνωση, φάνηκε ότι το γκρουπ διαλύθηκε, με τον Dando να προβαίνει σε σόλο καριέρα. Θα φτάναμε στο 2005 για να επανέλθουν οι Lemonheads, με τον Dando ωστόσο να είναι πλέον το μόνο αυθεντικό μέλος.

Τα τελευταία χρόνια φαίνονταν πάλι διαλυμένοι, καθώς σιωπή ακολούθησε το άλμπουμ Varshons του 2009 (Η.Π.Α. #177, Βρετανία #106). Τώρα όμως επιστρέφουν και πάλι στο προσκήνιο, με μια διασκευή στο "Can’t Forget" των Yo La Tengo: μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Can’t Forget" αποτελεί προπομπό ενός νέου δίσκου, που θα λέγεται Varshons 2 και -όπως και ο προκάτοχός του- θα είναι γεμάτος διασκευές. Θα κυκλοφορήσει στις 8 Φεβρουαρίου 2019 από τη Fire Records.

{youtube}zp-Yux6P7VU{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured