Σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου τελείται ο επίσημος εορτασμός για τα 50 χρόνια που κλείνει το θρυλικό White Album των Beatles, που πίσω στο 1968 αποτέλεσε το 9ο στούντιο πόνημά τους, οδηγώντας τους στο #1 της Βρετανίας, των Η.Π.Α., της Αυστραλίας, της Γαλλίας, του Καναδά και της Δυτικής (τότε) Γερμανίας.

Ο δίσκος επανακυκλοφορεί λοιπόν με remastered ήχο, αλλά και με πλήθος ακυκλοφόρητων στιγμιοτύπων από τα sessions της δημιουργίας τους, που κορύφωσαν την ένταση στο εσωτερικό των Σκαθαριών και σταδιακά οδήγησαν στη διάλυσή τους. H super deluxe έκδοση περιλαμβάνει 7 CD, από εκεί και πέρα υπάρχει και deluxe έκδοση 4 LP και πιο απλές εκδόσεις με 3 CD και 2 LP. Ανάμεσα στο αδημοσίευτο υλικό, ξεχωρίζουν τα περίφημα Esher demos.

Στα πλαίσια του σχετικού promo, δύο από τα τραγούδια του άλμπουμ αποκτούν τώρα τα δικά τους βιντεοκλίπ. Πρόκειται για τα "Back In The U.S.S.R." και "Glass Onion" και μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα διαδοχικά στους παρακάτω συνδέσμους.

{youtube}nS5_EQgbuLc{/youtube}

Το "Back In The U.S.S.R." θεωρείται σουρεάλ παρωδία στο "Back Ιn Τhe U.S.A." του Chuck Berry και σήμερα ξέρουμε ότι έχει γραφτεί από τον Paul McCartney, ο οποίος έπαιξε μάλιστα και ντραμς, καθώς λόγω των τσακωμών είχε αποχωρήσει για λίγο ο Ringo Starr. Σε εκείνα τα ταραγμένα χρόνια, η άκρα Δεξιά στη Βρετανία κατηγόρησε τους Beatles ότι έτρεφαν φιλο-κομμουνιστικά αισθήματα. Ως single κυκλοφόρησε μετά τη διάλυσή τους, το 1976, ως promo της συλλογής Rock 'Ν' Roll Music, φτάνοντας στο #19 της Βρετανίας.

Το "Glass Onion", πάλι, δεν βγήκε ποτέ ως single και είναι κυρίως δημιουργία του John Lennon. Περιέχει στιχουργικές αναφορές σε κάμποσα τραγούδια των Beatles, αλλά και σε μια παραλιακή περιοχή του νότιου Λίβερπουλ («Cast Iron Shore»).

{youtube}aBQIAWh3YBs{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured