Οι ενδιάμεσες εκλογές είναι για τις Ηνωμένες Πολιτείες η πιο σημαντική πολιτική αναμέτρηση μετά τις προεδρικές εκλογές. Φέτος, μάλιστα, η πολιτικοποίηση άγγιξε διαστάσεις που δεν υπήρχαν τα τελευταία χρόνια, καθώς ο θεσμός έδωσε την ευκαιρία για μια ευρεία συμμαχία όσων αισθάνονται δυσαρεστημένοι με τις πολιτικές του Προέδρου Donald Trump.

Σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την εκστρατεία έπαιξαν και μουσικοί από κάθε ηχητικό φάσμα, οπωσδήποτε όμως ξεχωρίζει η επιστροφή της Carole King, της πιο επιτυχημένης δηλαδή γυναίκας τραγουδοποιού της Αμερικής, που μετρά 118 τραγούδια στο Hot-100 των Ηνωμένων Πολιτειών (ως σόλο καλλιτέχνης και συνθέτρια για άλλους συναδέλφους).

Ενώνοντας τη φωνή της με το αντι-Trump στρατόπεδο, η 76χρονη Νεοϋορκέζα έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα ηχογράφηση ενός παλιού της κομματιού, αλλάζοντας τους στίχους ώστε να ταιριάζουν με τη νυν επικαιρότητα: μπορείτε να ακούσετε το "One (2018)" στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας και ένα επίσημο βιντεοκλίπ γυρισμένο από την Alexandra Snow.

Το πρωτότυπο "One" ήταν ένα από τα κομμάτια του 8ου στούντιο δίσκου της King Simple Things, που πίσω στο 1977 την έστειλε στο #17 των Η.Π.Α. Με το "One (2018)", η τραγουδοποιός επιστρέφει στο προσκήνιο 7 χρόνια μετά το A Holiday Carole του 2011 (Η.Π.Α. #52).

«Ζω σε μια γειτονιά όπου συχνά έχω δει ανθρώπους με μόλις 2 δολάρια στην τσέπη να δίνουν το 1 προκειμένου να βοηθήσουν όποιον στην κοινότητά μας μπορεί να βρεθεί σε ανάγκη», δήλωσε η King, συμπληρώνοντας: «ξέρω ότι μερικοί γείτονές μου ψήφισαν τον Donald Trump για Πρόεδρο, όμως εγώ βλέπω τον ηγέτη της χώρας αυτής να επιθυμεί να μας διχάσει και μάλιστα με μια ρητορική μίσους, η οποία προτρέπει σε πράξεις βίας. Νομίζω ότι με αυτό δεν αισθανόμαστε καλά, άσχετα με το τι κόμμα μπορεί να υποστηρίζουμε».

Οι ενδιάμεσες εκλογές έγιναν και πλέον Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι καταγράφουν κέρδη και ζημιές. Καθώς φαίνεται, ο Donald Trump θα βγάλει το υπόλοιπο της προεδρικής του θητείας με την αντιπολίτευση να ελέγχει τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το κόμμα του να διατηρεί τον έλεγχο της Γερουσίας. Η σύγχρονη Αμερική είναι και επισήμως διχασμένη.

{youtube}gc93thQVIV8{/youtube} 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured