Ίσως το όνομα των Heaven 17 να μη λέει κάτι στους νεότερους μουσικόφιλους, παρότι η αγγλική αυτή μπάντα παραμένει ενεργή και δεν το έχει διαλύσει ποτέ από το 1980, όταν και ιδρύθηκε στο Σέφιλντ -δίσκο βέβαια έχουν να βγάλουν από το Naked As Advertised του 2008.

Ανάμεσα στους fans, πάντως, συγκαταλέγεται σίγουρα ο James Murphy των LCD Soundsystem, ο οποίος και δίνει τώρα στη δημοσιότητα μια διασκευή του δικού του γκρουπ στο "(We Don’t Need This) Fascist Groove Thang": μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Για τους Heaven 17 το "(We Don’t Need This) Fascist Groove Thang" ήταν το πρώτο τους single (1981) και όχι το πιο επιτυχημένο, καθώς σκάλωσε στο #45 των βρετανικών charts: στο top-40 θα έμπαινε τελικά το 1993 (στο #40), αλλά σε remix των Rapino Brothers. To BBC το είχε απαγορεύσει τη δεκαετία του 1980, θεωρώντας το λίβελο ενάντια στην εκλογή του Ronald Reagan στην Προεδρία των Η.Π.Α. Πιο αναγνωρίσιμο κομμάτι του σχήματος θεωρείται το "Temptation" του 1983, που βρέθηκε στο #2 τότε και ξανά στο #4 το 1993, όταν το ρεμίξαραν οι Brothers In Rhythm. 

Για τους LCD Soundsystem, το "(We Don’t Need This) Fascist Groove Thang" προλογίζει το νέο άλμπουμ Electric Lady Sessions, το οποίο ηχογραφήθηκε ζωντανά στα περίφημα Electric Lady στούντιο της Νέας Υόρκης. Θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2018 από τη DFA, σε παγκόσμια διανομή Columbia.

{youtube}EUtsnXt-H80{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured