Στα 43 του σήμερα, ο κατά κόσμον Vegard Sverre Tveitan είναι ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς στη Νορβηγία, αναγνωρισμένος τόσο ως τραγουδιστής και συνθέτης, όσο και ως πολυ-οργανίστας. Τη φήμη του την κέρδισε βέβαια μέσα από τη συμμετοχή του στους περίφημους Emperor (ως τραγουδιστής, κιθαρίστας και πληκτράς), τους οποίους και συνίδρυσε το 1991: το ντεμπούτο τους In The Nightside Eclipse (1994) είναι ένα από τα αριστουργήματα της νορβηγικής black metal σχολής.

Φέτος, ο Ihsahn επέστρεψε με τον 7o στούντιο δίσκο του Ámr (παλιά νορβηγική λέξη για το μισητά σκοτεινό), δουλειά ωστόσο που είδε την underground απήχηση που είχε βρει τα τελευταία χρόνια στις Η.Π.Α. να υποχωρεί.

Σε κάθε πάντως περίπτωση το σχετικό promo συνεχίζεται, αυτήν τη φορά με ένα βιντεοκλίπ για το τραγούδι "Lend Me The Eyes Of Millenia": μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το κλιπ γυρίστηκε στο Myrens Dam της Νορβηγίας κατά τη διάρκεια του MOTSRØMS, ενός ιδιαίτερου event που έδεσε το black metal με τις οπτικές τέχνες, αλλά και την ποίηση.

{youtube}_cG_oEUQDeY{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured